Wednesday, April 9, 2008

Jämätyyny

Jämätyö numero kakkosena raportoin blogiin jämätyynyn. Tyynyyn upposi erilaisia langanjämiä noin 230 grammaa, sekä villaa että puuvillaa. Virkkasin nelosen koukulla, useimmat langat kaksinkertaisina. Lopputulos oli niin tiivis, että täytin tyynyn suoraan täytteellä enkä käyttänyt sisätyynyä. "Malli" on omasta päästä mutta niin yksinkertainen, ettei sitä voi malliksi edes sanoa. Virkataan vain neliötä niin, että nurkissa lisätään yhteen silmukkaan kolme silmukkaa. Vähän liian myöhään huomasin, että jos työtä ei käännä, neliöt alkavat kaartua oikealle - samoin kuin virkkausilmukat muutenkin. En viitsinyt enää purkaa, joten tästä tuli psykedelinen tyyny :-). Jos joku haluaa neliön virkkausta kokeilla, niin kannattaa kääntää työ jokaisen kerroksen tultua valmiiksi.





Hiukkasen tuo kiertyminen kismittää, mutta pistänpä silti tämänkin työn äänestykseen (menköön myös käytännöllisimpään kategoriaan).

Puputsi kyseli Ravelry-tunnuksia. Minulla se on Heklavelho. Ravelryssä minulla tosin on vain muutamia viimeaikaisia isompia töitä, sillä on tuntunut työläältä siirtää kuvat ensin Flickriin (jota en ole muuten käyttänyt) ja sitten vielä Ravelryyn. Enemmän kuvia on blogissani Puikkopyörteessä.

8 comments:

satumh said...

kiva tyyny! musta ainakin on just kiva yksityiskohta tuo ettei oo niin symmetrisen suora vaan vähän vinossa nuo ruudut. :)

teisa said...

Luulin tuota design-elementiksi ;-).

Puputsi said...

Heh, mäkin luulin, että neliö on ihan tarkoituksella tehty noin hienosti vinoon. Se tekee työstä ihanan persoonallisen.

Grammat lisätty kirjanpitoon.

möhönasu said...

Minäkin tykkään tuosta, että tuo ei ole tavallinen neliö :)

Sini said...

Samma här, mulla ei tullu mieleenkään et vinous ois ollu vahinko =), katoin vaan et ihanan psykedeelinen tyyny. (Psykedeelinen on siis positiivinen kommentti).

Sahrami said...

Mäkin mietin, että onko tuo jotenkin vinoon ommeltu tuohon päällityynyn päälle tai taustan kanssa - ei tullut mieleenkään, etteikö tuo vinoneliö olisi ollut tarkoituksella tehty!

Anonymous said...

Ja täällä taas yksi, joka luuli kuvion olevan ihan tarkoituksella vinossa. Juuri siksi kiinnostuin tyynystä! Olet siis luonut tietämättäsi jotain uutta =)

Helka Riionheimo said...

No juu, virheistä ja erehdyksistähän ne keksinnöt usein saavat alkunsa :-). Ehkä tuota voisi sitten tehdä toiste ihan tarkoituksellakin.