Tuesday, April 29, 2008

Pipoja ja pieni huivi



Kitten Mohairin keränpuolikkaasta tekeytyi huivi ohjeella, joka löytyy kirjasta One skein designer wonders. Linkki, josta löytyy jokunen ilmaisohje, on tässä. 25 g lankaa kului, käytin kaiken. Hetkeksi sain tarpeekseni lyhennetyistä kerroksista ja w&t:stä. Huivi riittää kaulan ympäri ja yksinkertaiselle solmulle. Voisi osallistua kauneimpiin.



Vasemmalla valkoisesta merinovillaisesta purkulangasta 2-kertaisena ja Isoveli Colorista (raidat) neulottu pipo. Lanka on muinaisjäänne esikoisen palmikkovillatakista 10 vuoden takaa. Onnistuin sössimään työn huonolla viimeistelyllä ja neule jäi pienelle käytölle. Kuopus hikoili takissa vielä pari vuotta sitten keväällä, jonka jälkeen purin sen. Toinen pipo on tehty Isoveli ja Isoveli Colorin jämistä, ja molemmat pipot menevät esikoisen joukkueen arvontapalkinnoiksi ensi syksyllä. Grammoja näissä kahdessa yhteensä 170 g.

Pidin Jämäkuukaudesta todella paljon ja sain paljon ideoita, miten jämiä voisi käyttää. Joskin minulla oli jo tätä ennen lämmin suhde jämälankoihini, ja sitä se tulee olemaan jatkossakin. Olen tyytyväinen noin 700 g langankulutukseeni, sillä pääasiassa jämäni olivat villaa ja yleisesti ottaen melkoisen ohuita laatuja.

Suljen nyt suunnilleen puolittuneen jämälankakassini, teen roikkumaan jääneen palmikkoneuleeni loppuun ja aloitan terapiasukat korkkaamattomasta kerästä. Iloista Vappua!

1 comment:

Puputsi said...

Ihanaa, että olet saanut jämistelystä paljon irti! Kivaa, että olit mukana!

Lisäsin grammat kirjanpitoon.