Sunday, April 13, 2008

Valmis, vaikkei ihan kuiva vielä...




Ihan oli pakko tulla tänne jo kertomaan tästä toisesta jämälankaprojektistani... Minulla oli epälukuinen kasa erilaisia sinisävyisiä jämälankakeriä, joista suurin osa vielä oli aika isoja, siis noin jämälankakeriksi. Varsinkin Isoveljeä minulla oli erinäisiä keriä, erilaisia sinisiä, ja luonnonvalkoista isoveljeä löytyi parikin vajaata kerää, mistähän lie syystä. Olihan siellä joukossa myös se ihan kokonainenkin Deco-kerä, jonka käyttöön sain jo etukäteen blogidiktaattorilta luvan. No, tuolla se nyt sitten on, peitossa, heti ensimmäisen valkoisen raidan jälkeinen sininen raita. Tähän peittoon upotin järjestelmällisesti KAIKKI vajaat siniset ja valkoiset villasekoitteeni.

Peitossa on tosiaankin ainakin tuota Decoa, Isoveljeä, Ainoa, Seiskaveikkaa, Nallea, Pirtaa, Jussia, Woolia ja Clownia, sekä joitakin nöttösiä lankoja, joiden nimistä minulla ei itse asiassa ole hajuakaan. Langat alkoivat n. kymmentä kerrosta ennen loppua huveta uskomatonta vauhtia, ja kaivelin todella tarkasti kaikki lankalaatikkoni läpi, ja aina jostain nurkasta löytyi jotain siniseen viittaavaa tai valkoista lankaa, jotta sain tämän projektini päätökseen. Viimeistelykerroksesta piti tulla vaaleansininen, mutta lanka loppui sitten puolen kerroksen tiimoilla. Olin jo purkamassa tuota viimeistä kerrosta, mutta en halunnut jättää enää vaaleansinistä seiskaveikkaa minkäänlaista nöttöstä laatikoihini, joten sinnikkään etsinnän tuloksena löysin laatikon, johon lienen laittanut valkoisia lankajämiä värjäystä varten odottelemaan. Yksi niistä keristä (sormituntumalla päätellen seiskaveikkaa) pääsi sitten vielä peittooni, sillä ainoat siniset lankakerät huushollissani ovat nyt iskemättömiä, ja niihinhän ei saanut koskea... ;-)

Mutta siinä se nyt sitten on. Painoa huikeat 860 g ja mitat pingotuksessa 160 x 180 cm. Kunhan peitto kuivuu, kuvaan sen vielä paremmassa valaistuksessa ja paikassa. Ja itse kyllä tykkään, että kyllä tämän voisi sekä kauneimman että käytännöllisenkin tittelista laittaa kisaamaan... =)

7 comments:

satumh said...

siis WAU! tuota grammamäärää tuskin kukaan psytyy päihittämään! :)

Anonymous said...

Ihana peitto.Olet ollut ahkera!

Tahruska said...

Wau! Tuo on jotain aivan uskomattoman kaunista! Upea työ!

Sini said...

Ohhoh, toi on hieno! Ja niin täydellisesti just sitä, mitä varten jämälankakuukausi on olemassa :).

Helka Riionheimo said...

Peitto on hieno ja sen syntyhistoria kaikkine langanpätkineen myös :-) Todellinen jämäprojekti.

Puputsi said...

Aivan mahtava! Varmaan ihana fiilis, kun saa ensinnäkin noin ison työn valmiiksi ja toiseksi niin paljon jämiä nurkista pyörimästä. Onko ohje jostain vai ihan omasta päästäkö keksit? Jos keksit itse, niin kai osallistut sillä vielä Ullan jämälankaohjekilpailuunkin? ;)

Lisäsin huiman grammamäärän saldoosi.

MysteryKnitter said...

Tyrmäävän upea!