Friday, April 11, 2008

Tunnisteista kysymys

Itselle tämä on ensimmäinen tällainen suurempi yhteisblogi, joten saanko kysyä: Melkein kaikki laittavat tunnisteeksi myös oman nimimerkkinsä. Tehdäänkö se itse viestin luonnen yhteydessä? Ilmeisesti sen tarkoitus on se, että grammat on helpompi kirjata oikealle henkilölle, tajusinko oikein?

2 comments:

Unknown said...

Minen oo diktaattori, mutta vastaanpa omasta puolestani. Mun mielestä on kiva, jos löytää omat tekstinsä helposti lukuisten muiden joukosta ja tuon tunnisteen avulla se on helppoa.

Puputsi said...

Oho, jäänyt huomaamatta tämä kysymys. Anteeksi!

Grammojen merkitsemisen kannalta oman nimen lisääminen viestiin ei ole oleellista, mutta monet lisäävät sen tunnisteeksi, koska siten omat viestit on helpompi löytää muiden viestien joukosta. Eli oikeassa palkissa on listattuina tunnisteet ja siitä klikkaamalla saa näkyviin kaikki viestit, joissa kyseistä tunnistetta on käytetty. Esimerkiksi jos klikkaa Puputsia, löytää kaikki viestit, joihin on laitettu tunnisteeksi Puputsi.

Tunnisteen saa lisättyä viestiä kirjoitettaessa kirjoitusruudun alapuolella olevaan ruutuun, jossa lukee tunnisteet. Tunnisteen voi luoda ihan vain kirjottamalla sanan siihen ruutuun. Tunnisteen voi lisätä myös jälkikäteen menemällä muokkaamaan omaa viestiään.

Toivottavasti tämä selvensi asiaa. :)