Tuesday, April 24, 2012

Vauvan tunika

Jämäkuun toisena työnä valmistui söpö tunika vauvalle Nalle-langoista.Ensin halusin vain kokeilla afrikkalaisia kukkia, mutta jo parin kukan jälkeen mielessä alkoi hahmottua vauvan mekon malli. Ei tullut mekkoa, tunika tuli. Nalle-langat mokomat loppuivat kesken ja vääränpaksuisella en halunnut jatkaa. Ei minulla noita jämälankoja loppujen lopuksi mitenkään liikaa ole, varsinkaan tämän kuukauden jälkeen. Tykkään käyttää niitä esimerkiksi nuken vaatteisiin tai muuhun piiperrykseen.Tunika söi lankaa 76 grammaa. Koukku ja puikot 3,5.Yläosassa on kuusi kukkaa vierekkäin. Jokaisen kukan reunasta poimin 20 silmukkaa ja neuloin aaltokuviota Olga-sukkien tapaan kaventamalla ja lisäämällä silmukoita joka toinen kierros. Viiden sentin välein lisäsin silmukoita jättämällä kavennukset väliin.Tästä tuli jotenkin niin ihana, että taidan jämäkuun jälkeen ostaa jotain kivanvärisiä "jämälankoja" ja tehdä sen mekkopituisen versionkin vielä. Nuo yläosan kukkaset olisivat kivemman näköisiä, kun vaihtaisi väriä joka kierroksen jälkeen. Nyt käytin siis pätkävärjättyä lankaa ja tein vain viimeisen kierroksen yksivärisellä.

10 comments:

susamaria said...

Ihana idea käyttää afrikkalaisia kukkia! Tosi kaunis tunika.

MysteryKnitter said...

Siis tyrmäävän upea, jos minulta kysytään! Ja tee ihmeessä se mekko myöhemmin. Sinulla pysyvät puikot kädessä sata kertaa paremmin kuin minulla.

Pirjo said...

Ihana! Tuolla ideallahan voisi tehdä ihan aikuisen topinkin =D

KirsiJ said...

Voi miten söpö, kaunis ja ihana. Todellista jämälankojen käytön ihanuutta! :)

Lea P said...

Aivan ihana ja hyvät värit.

Matonkude said...

Ai kun mä tykkään tästäkin!!

On tää "vaarallista" jämäillä =D

Paula said...

Kiitos! Tämä pituus olikin muuten juuri hyvä konttaamaan opettelevalle vauvalle, helma ei jää polven alle :)

Matleena said...

Hieno idea yhdistää afrikkalaisia kukkia ja olga-sukkia lopputuloksena aivan ihana tunika vauvalle. :)

Puputsi said...

Nerokas ja upea toi tunika! Just tämmösistä jämäilyssä on kysymys. Onneks ilmotit jo kauneimman äänestykseen, muuten oisin painostanu siihen ;D

Leena K said...

Ihan henkeäsalpaavan kaunis! Kerrassaan ihastuttava! OIh! Tästä ei tule loppua... Sievä!

Grammat ehdin huokailun välissä kirjata. ;)