Tuesday, April 24, 2012

Pientä keväistä

Kuten aiemmin mainitsin, työn alla on isompaa jämätyötä, johon on jo useampi keränöttönen uponnut. Tytär esikoinen kiirehti välissä tilaamaan kämmekkäät itselleen, kun löysi taannoisessa sukkasadossa aloittamani Raggegarn-sukan. Sukasta oli tosin valmiina vain varsi, koska lanka oli niin kammottavaa, että varren jälkeen päättelin silmukat ja jätin varren häpeämään. Yhtä kaikki, tytär siis ryhtyi pitämään tuota vartta kädessään ja sanoi, että se on IHANA! Mikä kohteliaisuus tuota lankaa kohtaan. Siitä hän sitten pyytämään, että tekisitkö äiti mulle sellaiset, jotka ylettyy tänne sormien alkuun ja jossa on peukalolle reikä. Ja äitihän teki.

Kämmekkäät kokoa 9,5 v.
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: Prym KnitPro 3,5 sukkapuikot
Paino: 35 grammaa
Langat tytär valitsi ihan itse. Myös värijärjestys on itse määrätty. Suostuessani hommaan kysyin, saanko tehdä jämälangoista, johon tyttö, että "Eeei, kun mulla on jo yks idea. Ne langat on siinä sun huoneessa yhdessä korissa." Kuinka ollakaan, se kori sattui sittenkin olemaan jämälankakori. Beigestä ja mintunvihreästä Tennesseestä siis syntyivät nämä kämmekkäät, joiden painoa en vielä tiedä! Lisään sen heti, kun löydän kämmekkäät. (Luulen, että tytär ehkä nukkuu ne kädessä.) Lankavalinta on sikäli huippu, että nämä voi huoletta heittää konepesuun, jonka tarpeessa ne itse asiassa jo ovatkin. Tyttö ei ilmeisesti malttanut riisua näitä kuvataidekoulussa tänään...

Joustimet perus 1o 1n -joustinta kierretyin oikein silmukoin. Tuo toinen olkoon sitten vaikka tosipitkä helmineule, kun pidennetyssä silmukoiden paikat vaihtuvat kahden kerroksen välein, tässä vasta kolmen kerroksen välein. Peukalonreiän olisin halunnut vielä viimeistellä virkaten, mutta tytär kielsi ja purkuun meni. Tirpalla on vahva oma maku ja näkemys.

---
Edit: Grammat lisätty.

9 comments:

LeenaK said...

Nyt en itse pääse koneelle, mutta muistiin kirjattakoon, että grammoja kertyi 35 g. Lisään tiedon tekstiin, kunhan ehdin oikean välineen ääreen (mobiilisti ei näillä nopeuksilla onnistu). :)

Matonkude said...

Kauniit!!
Ihana määrätietoinen Tirppa-tomera.

Prusiluska said...

Kauniit!

Niinu said...

Kauniit ovat:) Meilläkin tyttö on toivonut tuollaisia jo pitkään...ehkei kuitenkaan kesähelteille;) Pitää muistaa ennen syksyä aloittaa!

Paula said...

Ihanat! Meidänkin ekaluokkalainen haluaa kämmekkäät.

Tingelstiina said...

Hienot kun mitkäkin! Ja parasta tuollainen, että ovat käyttäjälleen napakymppi.

susamaria said...

Nämä ovat ihastuttavat ja värit niin keväiset!

MysteryKnitter said...

Tyrmäävän upeat.

Leena K said...

Kiitokset kommenteista. Nämä on nuhjaantuneet jo ihan harmaiksi. ;)

Grammat kirjattu.