Monday, April 9, 2012

Anemones esittäytyy

Heippa, olen jo toista kertaa mukana jämistelemässä suurella inspiraatiolla! :)

Minullakin on sitä vikaa, että uutta ostettua kerää ei tahdo saada korkattua, mutta jämänyssyköiden kanssa alkaa sormet syyhytä! Tykkään eniten virkkaamisesta, mutta neulomistaitoakin pitäisi saada kartutettua. Ammatiltani olen pukuompelija, jonka koulutus sisältää siis vain lähinnä koneella ompelua, ei neuleita jne. Peruskoulussa en ollut kovin häävi tekstiilitöissä, innostus syttyi vasta myöhemmin. Vasta aikuisiällä koin valtavan himon, että minun on opeteltava virkkaamaan pitsiliinoja. Niin hain kirjastosta mummojen virkkauskirjoja ohjeineen ja aloin opetella virkkaamaan. Sitten innostuin myös kirjovirkkauksesta, joka sopii hyvin patalappuihin eri värisillä sukkalankakerän jämillä toteutettuna. :)

Tykkään tehdä aika pieniä töitä, kuten patalappuja, pikkukoiran puseroita jne. Jokunen isompikin projekti on, kuten ruutuvirkattu ikkunaverho sekä kanavatyöt. Eniten "vapaa-aikaani" kuitenkin syö lemmikkieni kanssa harrastaminen ja niiden hoitaminen. Harrastan koirien kanssa agilityä monta kertaa viikossa, sekä kasvatan marsuja, sekä pienimuotoisesta kaneja ja hamstereita, olen Kauhavan Kennelkerhon hallituksessa ja toimitan Etelä-Pohjanmaan Jyrsijäyhdistyksen jäsenlehteä.

Työskentelen Junki-työpajassa kuntouttavassa työtoiminnassa tekstiilipuolella. Hommaani on siellä huonekalujen uudelleen verhoilu. Muitakin käsitöitä ehtii tehdä aina välillä. Ongelmana minulla on ollut ranteiden kipeytyminen, mutta se on vaivannut tekstiilityössä huomattavasti vähemmän kuin metallialalla tehdastyössä.

Käsityöaiheinen blogini löytyy täältä. Sen nimi onkin kuvaavasti Langanloput. ;D Toivottavasti se saa tämän projektin myötä taas paremmin päivityksiä! :D

3 comments:

Puputsi said...

Tuli noista kaikista sun projekteista ja ideoista mieleen, että kirjoittele ihmeessä ohjeita ylös sitä mukaa kun teet! Niitä voi lähettää Ullaan, koota sun omaan tai tähän Jämäblogiin. Jämälankaohjeita ei koskaan oo liikaa, kaikkia kun ei jämälangat syyhytä ;)

Anemones said...

Pitääpä laittaa! :)

MysteryKnitter said...

Mä tykkään kanavatöistä kans, mut en mä niihin jämiäni aio tunkea. Mä vaan neulon niitä jämiä.