Sunday, April 8, 2012

Sääntötarkennuksia

Kaikille tähän mennessä ilmoittautumisviestin lähettäneille on lähtenyt kutsu blogiin viimeistään tänään. Jos kutsua ei ole kuulunut tai haluat ilmoittautua mukaan, otapa yhteyttä puputsi (at) mbnet (piste) fi. Ilmoittautumisaikaa on 13.4. asti. Muuta lisätietoa jämäkuukaudesta löytyy aikaisemmasta postauksesta.

Tarkentavia kysymyksiä ja toiveita säännöistä on tullut jonkin verran, joten olen päivittänyt sääntöjä. Tässä tiivistetysti uusia juttuja:
  • Tarkennettu sääntöihin: jämälankatyö tehdään pelkästään alotetuista eli jämäkeristä. Tähän sääntöön voi hakea poikkeusta erikoisanomuksella, kun työ on valmis. Kirjoita työn kuvaus ja perustelu sille, miksi työ pitäisi hyväksyä, vaikka siihen onkin käytetty kokonainen lankakerä.
  • Aikaisempina vuosina jämälankaa on voinut kuluttaa neulomalla, virkkaamalla ja huovuttamalla. Tänä vuonna toivottiin, että osallistua voisi myös uusilla tekniikoilla eli erilaisilla nauha-, punonta- ja nyöritekniikoilla. Koska jämäprojektin tarkoitus on kerätä erilaisia jämien käyttötapoja, olen hyväksynyt nämä tekniikat mukaan jämistelyyn. Jos nauhat ja nyörit ovat uusi juttu, kannattaa tutustua Käspaikan ohjeisiin
  • Myös yksittäiset peittotilkut lasketaan grammakulutukseen. Pelkällä peittotilkulla ei kuitenkaan voi osallistua kauneimman tai käytännöllisimmän työn äänestykseen. Emäntien urakan helpottamiseksi toivon, että peittotilkkuja blogattaisiin kerralla isompi kasa, eikä jokaista tilkkua erikseen.
Esittelyitä onkin tullut jo mukavasti. Toivottavasti kaikki jaksavat kirjoittaa pienen esittelyn itsestään. On hauska lukea, millaisilla fiiliksillä lähdetään liikkeelle ja millaista porukkaa on mukana. Esittelyistä bongaa myös kivasti uusia käsityöblogeja seurattavaksi. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat!

3 comments:

Emilia said...

Onko koukkuaminen tai/ja kinnasneula tekniikka hyväksyttäviä menetelmiä?

Puputsi said...

Hmm, miksipäs ei. :) Kivaa löytää uusia tekniikoita.

Hansu said...

Hansu kyselee että ollaanko bloginappia päivittämässä, että saisi kopsattua omaan blogiin? :)