Monday, April 16, 2012

MariV nauhailee

Ensimmäistä kertaa Jämäkuukautta viettää myös Mari V. Erikoisalaani ovat kaikenlaiset nauhat ja nyörit, erityisesti harvinaisemmat tekniikat kuten haarukkanyöri, iskunyöri ja viitelöinti. Muun muassa näistä kertoo lisää kotisivustoni www.lucet.fi (lucet = nyörihaarukka).

Nauhoja ja nauhantekovälineitä

Jämäkauden aikana tavoitteena on päivittää ja täydentää nauhanäytekokoelma sekä kokeilla välillä muitakin kuituja kuin villaa, silkkiä ja pellavaa. Muinoin kokeilin myös makrameeta eli solmeilua ja kun ohuella langalla tehtävä "mikromakramee" on korupuolella hip ja pop, ehkä sitten sitäkin. Ynnä neulon keskosmyssyn tai pari, kun taisin eräässä tapahtumassa sen tyyppistä mennä lupaamaan (osaan neuloa, nauhat vain kiehtovat enemmän). Olettaen, että sopiva lanka löytyy - mutta luulisi löytyvän, kun meikäläisellä jämälangatkin mitataan litroina eikä grammoina...

1 comment:

RyytimaanMinna said...

Tosi kivoja nauhoja, kävin katsomassa sun blogissakin, että wau miten mahtavia juttuja... ja sitten eksyin youtuubiikin katsomaan tutoriaalia. Mahtavaa, jään odottelemaan mitä saat jämäkuun puitteissa aikaan.