Thursday, May 13, 2010

Raidallista

Jämäkuun lähestyessä minulla oli yksi kirkas visio: aaltovirkattu kassi mustista ja luonnonvalkoisista virkkauslankajämistä, jotka sain ystävältäni ja jotka ovat todennäköisesti reilusti yli 20 vuotta vanhoja. Hitaasti muiden käsitöiden ohella syntyi tämä jämäkuun päätyöni - ei ehkä grammamääräisesti suurin, mutta työmäärällisesti mittavin:

Mallia kassin pohjaan ja muotoon hain ET-lehden kesäkassista, tämä kassi on tosin pienennetty, korotettu ja pidempisankainen versio, jossa vuorottelevat aaltoilevat pylväskerrokset ja kiinteät silmukat. Lankoja kului yhteensä 2 mm koukulla virkattuna 70 g, mustaa jäi ilahduttavasti vain muutama metri jäljelle. Olen tyytyväinen, vaikka kassille ei ole toistaiseksi vielä käyttäjääkään tiedossa.

Mustan Tennesseen ja sinisen Steinbach Wollen (100% puuvillaa sekin) jämät neuloin 3 mm puikolla Odessa-pipoksi (Ravelry-linkki). Tämä lähtee joko Vaaka ry:n Pipo 2010 -projektiin tai sytomyssyksi johonkin vielä vireillä olevista kampanjoista. Lankoja kului yhteensä 50 g.

Tämän postauksen langankulutukseni on siis 120 g.

4 comments:

Emma said...

Kivan "aaltoileva" pipo :)

Neulovanelli said...

Tyylikkäitä!

Puputsi said...

Tosi upea toi mustavalkoinen kassi!

Grammat lisätty kirjanpitoon.

MysteryKnitter said...

Voi miten tyrmäävää!