Tuesday, May 25, 2010

Loppusuoralla, tai ainakin viimeisessä mutkassa!


Taas on vähän jotain valmistunut: yksi peräti kuuden alusen sarja metsänvihreää Brillaa (aataminaikuista, suunnilleen) ja korallinoranssia Violaa. Painoa koko satsilla 38 g, ja jostain historian hämäristä esiin sukeltanut Brilla-jämä tuli tuhottua kokonaan, samoin tuo Violan loppu, josta jäi reunuksien jälkeen enää reilu puoli metriä tähteeksi.

Oma pannumyssyni sai minut innostumaan aiheesta, joten päätin pukata maailmaan keltaruskean pressopannun päällisen. Puolimatkassa kuitenkin havahduin ja tajusin, että miksi tehdä vain yksi pannumyssy, kun samalla rahalla voi tehdä itse asiassa kaksi! Joten neuloin pannumyssyn toisenkin puolen vallan paraatikelpoiseksi punaisen eri sävyissä. Muistattehan, että ne langanpäät jäävät ah, niin mukavasti tuonne sisään... Pisteeksi I:n päälle virkkasin molemmille puolelle kukkasen ja kiinnitin sen keskelle kirppikseltä löytyneet, sävyihin sopivat isot puuhelmet. Noista on sitten mukava nostella myssyä pois kuuman kahvipannun päältä.

Langat olivat kaikki enimmäkseen arvattavissa: vaaleampi ruskea on ilmeisesti Nallea, tummemmasta minulla ei ole aavistustakaan. Vaaleampi keltainen taas on Maijaa ja kullankeltainen Floricaa, ja räikeän keltainen sekä pinkki, kirkkaanpunainen ja vaaleampi viininpunainen ovat seiskaveikkaa ja ylin tumma viininpunainen Floricaa. Tähän myssykkään upposi 130 g, joten saldolisäys on yhteensä 168 g. Uskaltaudun nyt röyhkeästi laittamaan tämän työn tarjolle sekä kauneimpien että käytännöllisimpien kisaan... ;-)

Vielä on kesken pyyhepitsivirkkaus, josta on tarkoitus tulla matala koristekappa olohuoneen ikkunaan - saa nähdä mihin asti lanka riittää. Ideoitakin vielä olisi, ja onhan tässä vielä melkein viikko aikaakin - eiköhän tässä vielä lisää grammoja saldoon puristeta!

2 comments:

Neulovanelli said...

Kiva nähdä erilaisia pannumyssyjä!

Puputsi said...

Tosi mainio idea! Tällaisella ohjeella kannattaa osallistuakin äänestyksiin sekä Ullan jämälankaohjekilpailuun! Grammat merkitty kirjanpitoon.