Friday, May 17, 2013

Poncho ja tiskirättejä!

 
Hartiahuivin virkkausmalli oli niin kiva että pähkäilimpä siitä sitten myös ponchon. Olin jo aloittanut sen kun törmäsin, en vain muista kenen blogiin, samoihin ajatuksiin tulleeseen kokeilijaan. Meillä kummallakin oli aloituksessa 144 silmukan ketju. Minulla kerros vaihtui aina keskellä isoa "simpukkaa", siinä jossa on 15 pylvästä ja on myös huivissa se kulmakohta.
Taas sain monta pientä Floricakerää kulutettua mutta kyllä niitä vieläkin on jäljellä, täytyy sanoa kuten mummoni aikoinaan että on näkysää lankaa, kevyttä ja riittoisaa.
Painoa tälle tuli vain 194 g.
(Kuvan utuisuus johtuu pölystä,  kylppärirempan jälkisiivous asunnossa on vielä vähän tekeillä.)


Tiskirätteihin bambupuuvillalle löysin kivan ohjeen ihan täältä Jämäblogista, sisälukutaitoni oli vähän ruosteessa ja ensimmäisestä tuli vähän pienenlainen eikä kasvanutkaan kunnolla. Painoa on huimat 18 g ja läpimittaa leveimmillään 18 cm riiputtimen alareunasta mitattuna.


Toinen rätti kasvoi jo paremmin mutta ihan oikein aloin koukkuamaan tätä vasta puolesta välistä kun vihdoinkin luin ohjeen ihan ajatuksen kanssa. Näitten ohjeitten kanssa pitäisi muistaa toimia kuten reseptien kanssa, lukea se läpi pariin kertaan ennen aloittamista. Tämä toinen painaa 22 g ja läpimittaa on 23 cm.

 
Kolmanteen laitoin sitten edellisistä jääneet Blend Bamboon siniset, vihreän ja Novitan vaaleanpunaisen jämän,  tämän virkkasin ihan vain pyörylänä ja valmistui tosi nopeasti noihin koukuttuihin verrattuna. Painoa on 24 g ja läpimitta 24 cm.
Tuo koukkuaminen näköjään syö enemmän lankaa kuin tavallinen virkkaus.

Huomenna olen lähdössä mökille 3 viikoksi ja matkavirkkuuksi olen pakannut oikein jämien jämiä, saas nähdä mitä niistä syntyy. On mulla pakattuna myös kaikki muut jämät mukaan jotta jämäily ei loppuisi ennen aikojaan.

Ai niin, yhteispaino näille on 258 g.

6 comments:

susamaria said...

Oi mikä ihanuus tuo virkkaamasi poncho!

Mistelinoksat said...

Onpa ihana tuo poncho ja rätit myös! Tämä onkin eka kerta, kun näen itse keksimäni mallin jonkun muun tekemänä... kiva jos tykkäsit. :)

MysteryKnitter said...

Kaunista jälkeä.

Kaye said...

No onpas kyllä ihanan värisiä nuo rätit!!

möhönasu said...

Kaunis pontso :)

Tintti said...

:-)

Grammat kirjattu!