Wednesday, April 27, 2011

Myssyjä kolmittain

Myssyjä olen väsäillyt viimeksi kuluneen viikon aikana. Niistä kolme on mielestäni jämälangoista tehtyjä, tosin kahden ensimmäisen langat olen saanut eräältä yrittäjältä hänen jämälankojaan.  Nyt kysynkin emolta, onko hän samaa mieltä, että nämä lasketaan saldooni.

Mutta sitten niihin myssyihin.  Kaksi näistä on sytomyssyjä, joista ensimmäinen meni hiljattain sairastuneelle läheiselleni ja toinen menee lähiaikoina johonkin Pohjois-Suomen sairaalaan edelleen lahjoitettavaksi.

 Palmikkimyssy oman ideani mukaan. Lankana Kesäpirkka-lanka, jota kului 50 g.


Tämän palmikkomyssyn tein jostakin lehdestä repäistyn ohjeen mukaan, lisäilin siihen tosin omia mausteitani.  Lankana tässäkin Kesäpirkka, jota kului tähänkin 50 g.Kolmas myssy on varsinainen jämälankojen kokoelma.  Ison gnun ohjeella aloin tehdä Nepal-myssyä, mutta lopulta päädyin sen muunneltuun versioon.  Ideanahan tässä myssyssä on, että se neulotaan kaksinkertaisella langalla käyttäen eripaksuisia ja eripituisia langanpätkiä. Lankoja ei päätellä ne vain solmitaan ja päät jätetään nurjalle puolelle.  Myssystä tulee taatusti yksilöllinen ja sitä on mukava tehdä.  Lankaa tähän myssyyn kului yhteensä 95 g.


Blogissani Lankapirtissä  kerron enemmän näistä myssyistä ja niiden teosta, joten lisätietoja halutessasi kurkkaapa sinne!  Löytyy sieltä muutama lisäkuvakin ja jotain muutakin.

1 comment:

Puputsi said...

Hmm, siis kyseessä on ilmeisesti korkattu kerä eli jämälanka? Jämän ei tarvitse olla itsekorkattu, vaan muiden jämät kelpaavat ihan yhtä lailla. Onhan noita kaikenlaisia perintöjämiä sun muita itse kullakin.

Laskin nämä grammat nyt mukaan.