Thursday, April 14, 2011

Lapsellista




Olipa kerran Töppö-nalle. Töppö muutti Ranskasta Suomeen 3-vuotiaan Viivi-tytön unikaveriksi. Se kulki tytön mukana joka paikassa: hoidossa, mummolassa - kaikkialla.

Vuodet vierivät ja tyttö kasvoi. Silti Töppö-nalle pysyi yhä tytön lempinallena.

Erään kylmän talven jälkeen, tytön täyttäessä seitsemän vuotta, huomattiin, että Töppö oli koko talven hytissyt kylmissään. Tyttö päätti, että nalle tarvitsee vaatteet...


Settiin kuuluu tossut, tumput, takki ja myssy. Kaikki nappeja myöten on virkattu perintöjämälangoista. Painoa setille kertyi 90 g.

----

Sitten innostuin tyynestä. Meinasin, että nyt käytän piikikkäät Raggegarnin jämät ja jotain muuta ja teen uuninpellille alusen. No lankahan lopahti ihan kesken, joten syntyi suikale. Isäntä lohdutti, että sitä voisi hyvin käyttää pitkänmallisen pannun alustana. Paha vain, ettei meillä ole edes kalapannua, joka tuohon olisi sopinut. Päätin kuitenkin keksiä jotain.


Tai sitten...


Punainen ei sovi sisustukseemme, mutta päätin ystävällisesti lahjoittaa tekeleen lastenhuoneeseen. Meillä ei ole yläkerrassa vessaa, joten lapsilla on oikein vanhan ajan tapaan yöastia käytössään. Vessapaperi tahtoo kuitenkin eksyä päivän aikana minne sattuu tai leviää piiiitkäksi nauhaksi ympäri huonetta. Paras siis telakoida se tanakasti. Vähän turhan tanakka tuo nimittäin mielestäni on somisteeksi, mutta olkoon. Silti katson sen käytännölliseksi ja ilmoitan kilpaan. :)

Lankaa (Raggegarn, Aino ja joku muinaisjäänne) kului tähän ripustelmaan 73 g.

Tämän postauksen kokonaissaldo on siis 163 grammaa.

Jospa nyt tekis jotain muuta kuin virkkais.

6 comments:

Tintti said...

Ihana tarina, mutta kuvat eivät näy! Tahtoo nähdä :-)

Tintti said...
This comment has been removed by the author.
Tintti said...

No nyt ne näkyy. Vikja taisikin olla tässä päässä :-)

susamaria said...

Hieno vaatesetti nallukalla! Mulla ois nukenvaatteet vielä jämätyölistalla, kunhan saan tämän nykyisen tekeleen valmiiksi...

raita said...

Tuosta vessapaperitelineestä otan kyllä vinkistä vaarin, mainio idea!

Puputsi said...

grmmat merkitty