Tuesday, April 26, 2011

Ellan virkattu hame

Jämäkuuhun ilmoittautuessani minulla oli yksi selvä visio, ja tarve siihen: Pitää virkata samanlainen hame Ellalle kuin itselläni pienenä oli ja Nallenöttösiä pitää saada pois kopasta kierimästä.
Niinpä otin käteeni virkkuukoukun Nro 3 ja aloin virkata kahdeksan sakaraista hamosta. Yhteen virkkauksia ja lisäyksiä, tarpeen mukaan. Mittailimme välillä ja sanoin Ellalle, että hän kasvaa varmaan koko ajan koska helma ei vaan edisty, vaikka kuinka virkkaisi. Mutta nyt hame on riittävän pitkä kevään ja syksynkin menoihin. Ja vyötärössä on hieman kasvuvaraa ja helmaan voi virkata lisää pituutta tarpeen mukaan. Minulla oli vastaavan näköinen, mutta sinisävyinen, pienenä tyttönä. Mummini oli hameen virkannut.

Kesken kuvauksien huomasimme jotain liikettä Ellan helman alla ja hups... sieltä tupsahti esiin pienen pieni sisilisko. Mahtoikohan Ella istahtaa sen pesämättäälle.

Poiskaan sisilisko ei olisi millään lähtenyt, istui vaan ja ihmetteli mihin kummaan oli joutunut.

Tässä jämäkuuni päätyö nyt valmiina. Siihen ei kuitenkaan sitten ihan hirveästi niitä nöttösiä kulunut, eli vielä jotain joutuu kehittelemään niille lopuille. Langan menekki hameessa 180 grammaa.

8 comments:

susamaria said...

Ihana! Tuollaisen haluaisin omillekin tyttösilleni.

Matleena said...

Tosi ihana hame Ellalle! :)

TiiQ said...

Ihastuttava!

iso gnu said...

Kiva hame!

Neulovanelli said...

Ihastuttava Tyttö ja hamonen!

Virve said...

Onpa ihana hame! Meidänkin neidit ihastuisivat tuollaisiin, jos äidin taidot ja aika vain riittäisivät.

Katjuksa said...

Ihana, täytyypä panna harkintaan, en uskalla vielä omilleni näyttää Ellan hameen kuvaa, kun en vielä ehdi virkkaamaan, mutta uskoisin että meidänkin likat tuollaiset haluaisivat.
Ompas ollutkin kesy sisilisko, täällä meillä ei ole vielä sellaista onnistuttu bongaamaan.

Puputsi said...

Ihana hame! Kirjoita ihmeessä ohje muistiin (kröhöm, ja jaa se meille muillekin), koska tää on tosi ihana!

Grammat merkitty kirjanpitoon.