Monday, May 7, 2012

10 kiloa rikki!

Laskeskelin äsken ilmoiteltuja grammoja ja tuntuu taas huimalta, että olemme kuluttaneet yli 10 kiloa jämälankaa! Se vastaa n. 209 kappaletta 50 gramman lankakerää. Ajatelkaapas, paljonko nuo langat maksaisi uusina kaupasta! Mitäköhän muita vastaavanlaisia aarteita omista varastoista löytyisi, jos oikein alkaisi tonkia?...

Eniten jämälankoja on tällä hetkellä kuluttanut Nipi 982 grammalla. Nipi onnistuikin tuhoamaan jämälankojaan yli 400 grammaa hienoon sateenkaarimattoonsa. Ei ihan Nipin hännillä, mutta lähellä kuitenkin, ovat yli 700 grammaa ylittäneet Hanna 780 g, KirsiJ 760 g, Mollie 746 g ja Kirsi74 745 g. Vielä ehtii vaikka minkälaiseen loppukiriin. Usein onkin käynyt niin, että nollaa koko kuukauden näyttänyt neuloja pläjäyttää mahtavan jämälankatilkkupeiton tai muun vastaavan upean ison työn aivan viime metreillä. Mitään varmaa ei siis tässä vaiheessa voi päätellä.

Kauneimman työn äänestykseen töitä on ilmoittautunut ihan mukavasti. Kokoan linkit töihin taas lähempänä äänestystä, mutta töitä pääsee jo nyt ihailemaan klikkaamalla sivupalkista tunnisteet -kohdasta tunnistetta kaunein. Muistakaapa lisätä kaikkiin kauniisiin jämätöihinne rohkeasti tunniste "kaunein", jotta pääsette mukaan äänestykseen!

Käytännöllisimmän työn äänestykseen kaipailisin itse enemmän ilmoittautumisia. Kategoriana käytännöllisin työ onkin aika haastava ja siksi ehdottomasti oma lempparini. On jännittävä seurata, millaisia taikoja osallistujat tekevät ja saavat aikaan jotain kertakaikkisen nerokkaita jämätöitä. Toivon siis lisää idearikkaita erikoisuuksia. Tämän kategorian työt löydät tunnisteen "käytännöllisin" alta. Olkaa tarkkoja, että kirjoitatte tunnisteet oikein. Muuten ne saattavat hukkua muiden tunnisteiden sekaan.

Hieman harmikseni huomasin, ettei kukaan ole vielä tehnyt ainuttakaan nauhatyötä. MariV (joka on ymmärrettävästi jäävätty tästä kilpailusta) on luvannut lahjoittaa nauhatyökategorian voittajalle valinnan mukaan joko nyörihaarukkapaketin tai englanninkielisen viitelöintikirjan. Eli kaikkiin nauha- ja nyöritöihin tunnisteeksi "nauhatyö", niin osallistut tuotepaketin arvontaan! Nauhatyön ei tarvitse olla yksittäinen nauha, vaan kyseessä voi olla esimerkiksi kassi, jonka hihnat on tehty haarukkanyörillä tai muulla nauha-/nyöritekniikalla. Elikä nyt aivosolut hyrräämään, tutustumaan uusiin tekniikoihin ja osallistumaan arvontaan!

Jos ideamylly ei jauha, kannattaa tutustua osallistujien jättämiin linkkivinkkeihin. Oman vinkkisi saat listalle lisäämällä postaukseen tunnisteen "linkkivinkki". Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, joten vinkit iloisesti kiertoon! :)

Katsastuksia tulossa taas, kun emännät ehtivät pikkuisten pyllyjen pesemisiltä ja muilta kotitöiltä. Kannattaa myös tarkistaa omat grammat, koska univelkaiset äidit eivät joskus osaa alkeellisintakaan laskuoppia. ;) Joku oli jossain jo ilmoittautunut vapaaehtoiseksi lisälaskijaksi, mutta hukkasin sen kommentin. Jos joku hommaan vielä haluaa, niin hihkukaa tässä tai laittakaa mulle mailia, niin sovitaan tarkemmin.

1 comment:

Sininen Satutar said...

Taitaa tuo laskenta-apu ilmoittautua tuolla kohdassa sponsorointia.
Sattumalta huomasin niin ajattelin vinkata... ( tai siis siellä ainakin KirsiJ ilmoittaa olevansa käytettävissä )