Thursday, May 31, 2012

Jämien jämät

Nauhailijana en malta heittää pois pidempiä jämäpätkiä vaan kukkatarhan pidemmistä jämäpätkistä valmistui tiistaina vielä rannekorun pituinen viiden pohjukan iskunauha. Vaikka värit valikoituivat ihan sattumaperiaatteella, oli lopputulos mielestäni poikkeuksellisen onnistunut ja koru oli tänään jo käytössäkin.


Langat ovat mikrokuitua ja puuvillaa, joten itse nauha painoi (ennen päätteiden lisäämistä) keittiövaa'an mukaan kokonaista kaksi grammaa ja siinäkin voi olla puolet liikaa - vaikka vaaka on elektroninen, en yhtään muista, mitä sen tarkkuudeksi ilmoitetaan.

Keskosmyssy

Minulla ei ole harmainta haisuakaan siitä, miksi laatikon pohjalla oli lähes täysi kerä Smiley Stripes-lankaa, mutta superpehmoinen bambumerinoyhdistelmä vaikutti täydelliseltä vauvanmyssyyn.
Päädyin kokeilemaan perinteistä kypärämyssyä ja sattumalta langan raidatkin osuivat hienosti kohdalleen. Nauhat piti tosin palmikoida merseroidusta puuvillasta, kun saumojen ompelun jälkeen Smiley Stripesia oli jäljellä alle metri...

Myssy pitää vielä pestä, mutta sen jälkeen se on valmis postitettavaksi Jorvin kätilöille käyttäjää odottamaan. Toivon, että langan nimi on enne ja myssy tuo onnea ja hymyä saajalleen!

Ai niin, myssy painoi valmiina 42 grammaa, myös nauhat on tehty jämäkerältä.

Upouusi UFO

Saihan tänne ilmoittaa keskeneräisetkin langankulutukset? Kun tämä työ tulee viemään aikaa vielä aika kauan, siitä huolimatta, että on ollut tekeillä koko jämäkuun.
Rupesin virkkaamaan kuusikulmioita, jotka sitten päätin yhdistää toisiinsa tavoitteena tyynynpäällinen. Toistaiseksi kuusikulmioita on 65 + 2 nurkkakolmiota, mutta koska päällystettävä tyyny on pitkä pötkylä, niin koossa on vasta vajaa viidennes.

Lankoina olen käyttänyt enimmäkseen sukkalankoja, mutta lisäksi lankoja on muutamista huivien tähteistä. Tästä tulee tosi kiva, kunhan vain joskus valmistuu. Tähän mennessä kulunut 136 grammaa jämiä.

Ruusutarha

Viimeiset jämäkukat missasivat alkuperäisen käyttönsä, mutta uusi olikin jo nurkan takana... Nuorin serkuistani saa valkolakin lauantaina, joten tarvittiin muutama onnitteluruusu.


Nämä kaksi painoivat yhteensä 10 grammaa ja jopa muistin punnita ne ennen kuin ompelin taakse koruneulat.

Ja kun jämäkuukausi muutenkin on loppumassa, pistin loputkin ruusut pakettiin, niin ei jää puolivalmista nurkkiin lojumaan. Näihin sain upotettua 32 grammaa epämääräisiä puuvilla-, bambu- ja silkkisekoitelangan jämiä.



Viimeiset työt --kuvat myöhemmin eli 1.6


Koko jämäilyn ajan ole neulonut huivia. Viimeiset kerrokset menivät hitaasti, kun kerroksisssa oli satoja silmukoita. Nyt ei ollut mallia käsillä, mutta aiemmin tein huivin Modan ohjeella. Reunuksen pitisi on yksinkertaisempi tällä kertaa 2 s oikein yhteen ja langankierto ja nurjallla puolelle neuloin oikein. Langanpäättelyä oli jonkin verran kylläkin ja siksi tuovalmistuminen on lykkääntynyt. Uuden keränlopun aloitin ihan missä kohdassa kerrosta vain.  Ennen neulomisen aloittamista kasasin kaikenlaisia vihreitä keränloppuja ja pari valkoista raikasteeksi.Vieläkin jäi ja riittäisi oiseen huiviin. Saatan vaikka tehdäkin, kun tämän huivin aioin pitää itselläni. Minusta huivi on ihana!
KUva myöhemmin ja sitten ilmoitan kauniimman työn sarjaan.

Lanka: vanhoja jämiä: puuvillaa, villaa, sekoitetta, mohairia,silkkivillaa jne
Puikot: 4,5 mm Addin pyöröt
Kulutus:  265 g

Kävimme  viime viikon lopulla syntymäpäivillä ja päivänsankari toivoi lahjansa osoitettavan yhden järjestön työlle. Se on helppoa ja mukavaa näin vieralle.Mutta sukat kuitenkin tein 50-vuotiaalle miehelle ja sopien tähän jämäilyyn.
Kuvaa en ehtinyt ottaa , mutta grammat sain talteen
Malli: perussukka
Lanka: 7V
Puikot 3,5 mm
Kulutus: 125 g

Yhteensä nyt entiseten lisäksi 390 g!

Patalappu jälleen...

Kyllä nyt on kivaa, kun netti toimii, niin saa bloggailla! :)

Tässä patalappu, joka on ihan sattumanvaraisista jämä-villalangoista, joten sattumalta myös tuli hieman jouluinen värimaailma... Sorry, silittämättä ei-siisti...  Täältä lisää aiheesta sekä linkki Youtuben videoon, jossa tutorial! :) Paino 38g.

Viimeisiä viedään

Neuloin vielä muutamat jämäsukat ja AngryBirds pipon. Lankaa kului näihin 290 g. Aika vaatimattomaksi langankulutukseni jäi, mutta muutama nöttönen kului sentään kokonaan ja muutama jämätyö jäi hiukan kesken.
Kiitos kivasta seurasta ja kiitos emännille järjestelyistä. Tavataanhan taas vajaan vuoden päästä näissä merkeissä.

Violetti pitsiliina


Tällaisen pitsiliinan tein samanlaisesta karkeasta puuvillalangasta, kuin aikaisemmin postaamani keltainen pöytäliina. Reunimmainen kerros on virkattu puuvillalangan lisäksi hopeisella jollain pitkällä koristelangalla. Samaa ainetta, mistä on joulukuusen nauhat tehty. Ohje on täällä. Paino 100g.

Overlay Crochet Mandalan yritystä

Tätä nyt ei tarvi laskea miksikään, tuskin edes painaa mitään, kun halkaisija on ehkä 10cm, mutta ihastuin netissä bongaamiini "Overlay crochet mandala" kuviin ja vaikken löytänyt valmistusohjeita, halusin välttämättä kokeilla itse...  Täällä bloggaan aiheesta lisää! Olisi tosi hyvä jämälankojen kuluttamiskohde, vaikka villalanka ei tuntunut oikein helpoimmalta mahdolliselta materiaalilta, kun koukku tuntuu olevan aina menossa säikeiden välistä ja työ nyt ei mikään yksinkertaisin muutenkaan ole...

Huh, vielä jos diktaattori jaksaisi siivota tunnisteita, niin olisi aika luksusta. :P

Vielä jotain pientä

Innostuin vielä virkkamaan perhosia nalle langan jämistä. Peräti 81 grammaa sain näihin tuhlattua. Vartalo ja tuntosarvet myös lankaa.
Ohjeen löysin täältä.

Sydänsukat, virkattu kori

1. Sydänsukat Nallesta ja Woolista vastasyntyneelle lahjaksi. Lankaa näihin meni 42g.
2. Virkattu kori Novitan Kelo- ja Isoveli -langoista. Lankaa upposi 120g. Ilmoitan korin Käytännöllisimmän työn sarjaan.
3. Iso isoäidinneliö seiskaveikoista, tästä tulee myöhemmin koristetyyny, ja kaksi virkattua tablettia Puro -langasta, jotka odottelevat vielä huovutusta. Näihin kolmeen työhön meni yhteensä 204g.

Lisää höpinää Taimitarhassa, jossa on myös jonkinlainen ohjeenpoikanen koriin ;)






Sininen hetki

Jämäkuun viimeinen työ tälläerää on osaltani neulottu ja päätelty. Kuinka ollakaan, sukathan ne. Nämä sukat ovat kuitenkin neulottu miehen jalalle sopivaksi. Koosta ei ole täyttä varmuutta. Lähtevät Hyvän mielen sukat - keräykseen.


Sukkiin kului lankaa yhteensä 130grammaa ja taas kaksi jämäkerää sain kulutettua kokonaan. Vaikka vielä noita jäi. Sukista ja jämäkuustani yleensä voi käydä lukemassa lisää IhmeMaasta.

Kiitos Jämäkuusta kaikille! Kiitos kanssajämäilijöille ihanista ideoista ja töistä, mitä olette täällä esitelleet. Ja kiitos tietenkin emolle ja apuemoille järjestämisestä. Ensi vuonna mukaan uudelleen!

Peppi-trio


Vielä ehti mukaan nämä villa- ja acryylilangoista virkatut Peppi Pitkätossut.  Lankaa näihin meni yhteensä n. 360 gr, ovat nimittäin 40cm korkeita.
Koska minusta lelut ovat kovin tärkeitä ja itse näistä tykkään, niin tietenkin ilmoitan nämä sekä käytännöllisimmän , että kauneimman työn sarjoihin  =D.   No, asiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta ei voi voittaa, jos ei ainakin yritä ;) 
Jämäkuu loppuu, mutta jämät ei. Siispä täällä ainakin jatketaan samaa rataa.
Hyvää ja kaunista kesää kaikille toivottaa Sude

Viimeiset 130g

Neuloin tätä illalla. Heräsin yöllä yskimään, flunssa vaivaa. Siirryin olohuoneeseen ja neuloin tämän loppuun. Näin Mies sai nukkua rauhassa ja sain tämän valmiiksi. Tämä on se vanha purettu neulepusero, suloisen pehmeä ja kutittamaton, nyt lämmikkeeksi istuessa soveltuva. Lanka kului loppuun, 130 g. 

Wednesday, May 30, 2012

raitapaita

Olen hiukan hidas bloggaamaan aikaansaannoksiani, mutta täytynee ottaa nyt loppukiri niin raportoimisen kuin tekemisenkin kanssa :) Tässä lapsukaiselle neulomani raitapaita puro -langan jämistä. Lankaa kului 123g.
Lisää juttua paidasta löytyy täältä.

Lämmike ulkona neulomiseen, 89 g

Neulottu 89 g ruutupalaksi. Aion käyttää tätä muovituolin päällä lämmikkeenä istuessani pihassa neulomassa. Olin oikein tyytyväinen raskittuani käyttää monta ihanaa jämää, kun mieheni sisar kiikutti minulle kassillisen kauniita jämiä. Tämä tuntematon paksu lanka on siitä erinomainen näyte. Olisi ollut omiaan kaulahuiviin, mutta ei riittänyt yksinään. Yksi jämälämmike on vielä kesken, katsotaan ehdikö saada valmiiksi. Ankara kesäflunssa on pitänyt sohvalla nukkumassa, se on hidastanut tahtia. Tämä on taas ollut niin ihana Jämäkuu muutoin!

Pitsiliina

Nyt saattaa meikäläiseltä tulla tiheään postauksia, kun en ole ehtinyt töitäni nettiin laittamaan... :S


Tällaisen pitsiliinan väkersin työpajalla muistaakseni jo alkukuusta. :) Lanka on jonkinlaista puuvillaa, ei vissiin ihan virkkaamiseen tarkoitettua, koska se on tosi karkeaa ja jotenkin epämukavan tuntuista sormissa. Mutta hyvä siitä tuli ja pitäähän kaikki jämät käyttää! :D Painoa työlle tuli 150g. Ohje omassa blogipostauksessani.

Ja jämäily jatkuu...


... sekä yhteydet saatu taas kuntoon, laturi tuli postissa mökin postilaatikkoon.


Vielä tein yhdet tossukat miesten kokoa ja virkkasin pari pannulappua jossa toiseen tuppasin langanpätkiä, lyhyimmät n. 10 cm. Piti sitä sitten opetella tuo afrikkalainen kukkakin kun mökiltä löytyi niihin sopivia jämiä, puuvillaa. Ne aion antaa marttojen neulegraffitiin ruttopuistoon, Vanhan kirkon puisto, Helsingissä, alinpana näkyy raidallinen jakkaran päällys. Lankoja näihin meni 363 g.

Penaali hamahelmin


Käspaikan sivuilta olen idean tähän hamahelmipenaaliin joskus löytänyt ja nyt jämäkuussa toteutin. Lankaa kului helmineen mutta ilman vetoketjua 40 grammaa. Blogissani on lisää aiheesta.


Ja taas pannulappuja

Tässä vielä muutama pannulappu. 8 virkattu brikettipannulapun ohjeella ja yksi hilppa-mummun ohjeella. Painoa näille kertyi tasan 290 grammaa. Luultavasti nämä jäävät viimeisiksi töikseni, mutta vielä ajattelin yrittää virkata muutaman perhosen nallen jämäkeristä.
Osa näistä pannulapuista menee poikani eskaritädeille huomenna. Jouluna annoin myös pannulappuja, joten samalla teemalla mennään :)

Viime hetken ohjeita

Grammakulutus on laskettu ja merkitty taulukkoon. Hienoissa luvuissa mennään! Moni on jo ilmoittanut viimeiset työnsä, mutta muistakaa, että perjantainakin saa vielä kuluttaa jämälankaa. Valmiit työt ja kaikki ilmoittautumiset myös muihin kategorioihin pitää ilmoittaa sunnuntaihin 3.6. klo 21.00 mennessä. Alan koota äänestysohjeita ja päästään taas valitsemaan jämistelyn kauneimmat ja käytännöllisimmät. Muistakaa siis merkitä tunnistein ne työt, joilla haluatte osallistua. Jos samassa postauksessa on useampi työ, kirjoita postaukseen, millä työllä haluat osallistua.

Ehtisiköhän diktaattori vielä vääntää pari jämätyötä loppuun?... :)

Vauvan tumppuja, 48 g

Kotimaan kohteeseen vauvalahjaksi kahdet tyttövauvan tumput. Kuvassa myös sydämet joilla nämä varustetaan lahjaksi. Lankaa kului 48 g. Tietokone on krenannut pitkään ja hartaasti, viimein sain nämä ilmoitettua. Vielä on työn alla neuletta...

Tuesday, May 29, 2012

Graffiteja

Jämälankoja tuli tuhottua pariin pehmeään neulegraffitiin, joista yksi on tosin virkattu. Meinasin koristella näillä läheisen pururadan, mutta koska aika on pikkuisen kortilla ennen lomaa, niin joudun laittamaan näistä kuvan kiinnittämättöminä.
Mitään hirmuisia taideteoksia näistä ei tullut. Olipa vaan terapeuttista päästä pitkästä aikaa neulomaan oikein kunnolla pätkärääkättyjä lankoja. Väriterapiaa! Langat sekalaisia jämiä laatikon pohjalta ja yhteiskulutus 158 grammaa.

Viimeinen työni

Otin jämäkuun aluksi tavoitteen itselleni, että saisin tänä aikana tuhottua ainakin 1 kg langanloppuja. Niinpä päätin tänään vielä virkkailla kesä tossut itselleni.

Lankana on Seiskaveikka (75 g) ja Gjestal:n Janne (25 g). Yhteensä siis 100g.
Malli on Drops:n Ruututohvelit
Koko 38/40
Koukku 3 ½.

Kiitoksia kaikille mukana olleille ja ideoita antaneille!

Melkein unohdetut

Tajusin juuri etten ole näitä muistanut tänne lisätä ollenkaan. Eli virkkastin kruunun, samanlaisiahan täällä jo on nähtykin. Lankaa kruunuun kului huimat 5g.


Ja tuoreesta jämälangasta syntyi teepannunalunen. Lankaa kului 19g.

Hieman lisää näistä löytyy blogistani.

Minun viimeiset

Pari päivää olisi vielä aikaa, mutta nyt ei aika riitä enempää jämäilyyn.Tässä viimeiseksi jääneet valmistuneet. Tossut, joissa painoa 62 g lankana 7 veljestä ja Pupsi, jonka langan kulutus oli 44g. Yhteissumma jämäilyssä jäi harmittavasti hieman alle kilon eli laskujeni mukaan 914 g, mutta tuleepahan laitettua tavoitetta ensi kertaan.  Hauskaa on ollut ja toivottavasti taas ensi vuonna uudestaan jämäillään =)

Lankojen loppuun kuluttamista


12 isoäidinneliöitä
2 patalappua
tuolinpäällinen
tiskirätti
Näihin on kadotettu monen monta langanloppua.
7 Veljestä -lnakojen loppujahupeni näihin ainakin sateekaari, turkoosi, farkunsininen...
Nalle-langoista kirjavia loppui sininen ja pinkki-harmaa sekä päivänkakkara, kieloa ja värikstä jäi tarkoituksella vielä.
Bambulankaa on vielä jäljellä pienet nöttöset...

Yhteispainoa näille 292g.

Vielä on yksi Himppu-mummon patalappua kaveriavailla, sen yritän saada jämäilyn merkeissä valmiiksi vielä.
Isoäidinneliöitä pitäisi olla peiton verran, mutta joudun kokoamaan peiton uudella langalla joten en saa peittoa tänne jämäkuun puolelle.

Blogissani lisää näistä.

Monday, May 28, 2012

Kämmekkäitä

Sukkia neuloessa jää monesti semmoinen 20 - 30 gramman jämä kivaa lankaa mistä ei yksinään saa yhtään mitään aikaiseksi. Sitten kun on kaksien sukkien jämät käytettävissä niin niistähän saa vaikka kivat kämmekkäät. Koska neulon paljon sukkia niin mulla noita jämiä riittää ja nyt on neulottuna myös muutamat kämmekkäät.

Näihin kului lankaa yhteensä 220 grammaa. Ohjelinkit ja lankatietoja löytyy mun blogista. Ilmoitan nämä käytännöllisimmän työn sarjaan koska kämmekkäät on mun mielestä autoilevalle kaupassapiipahtajalle ihan ehdottomat talviaikaan. Ja onhan nää mallit myös kauniita, ainakin mun mielestä.

Jämä 5

Voipi olla että nämä lapaset on minulta tämän jämäkuun viimeinen työ...meinaa hieman tällä viikolla muut kiireet painaa päällä...
No aika näyttää kuin käy ;) Tää jämistely on ollut hieno juttu ja varmasti osallistun myös ensi kerralla jos se vain on mahdollista. Kiitos emoille avusta ja neuvoista :)





Eli Novitan Seiska Veikan jämistä syntyi toivelapaset pojalle...Lankaa näihin meni 81 grammaa.



Sytomyssyjä ja vauvapipo

Jämälangoista on aina yhtä mukava virkata Pauliina-myssyjä (ja neuloa raitaa).


Kuvassa jämälankamyssyjä ovat sini-valkoraidallinen, kirjavin Pauliina-myssy sekä pieni piponen jonnekin synnytyssairaalaan. Myös kahden muun Pauliina-myssyn koristeet ovat jämälankoja, sen sijaan itse myssyt on aloitettu korkkaamattomista keristä samoin kuin neulottu pitsimyssy, laiskuuksissani vain kuvasin kaikki viime päivien myssyt samaan kuvaan. Jämälankoja sain näihin kulumaan 110 g ja voi hyvinkin olla, että nämä jäävät viimeisiksi jämätöikseni tässä tempauksessa.

Tähän asti grammat kirjattuina!

Hei, tarkistelkaahan sitten taas omia grammojanne, kiitos. Virheet toivotaan ilmoitettavaksi Emännälle eli Puputsille!

Jihaa! Pääsimme juuri tämän laskennan jälkeen yli 20 kg:n kulutettua jämälankaa. Siellä on moni jo ylittänyt kilon rajan, mutta ykköstilaa pitää LeaP huikealla 1657 g:lla.

Otetaanhan loppukiri ja muutama päivä on vielä aikaa jämäillä! Tsemppiä!

Toivoo: Apulaskija KirsiJ

Viimeisiä töitä viedään

Viikonlopun ja ensimmäisen lomapäivän saldona on:

 Yhdet lapaset Seiskaveikasta, jota kului yhteensä 65 g.

Pitsisukat Seiskaveikasta, jota kului 125 g.
Malli on Novitan Kesä 2010 lehdestä numero 7.

Sekä 6 pannulappua, joissa lankana on Seiskaveikka ja Novitan Tuomas. Yhteensä näihin pannulappuihin lankaa kului 230 g.

Aluksi näytti siltä, että minun jämäilyni koostuu vain tiskiräteistä ja pannulapuista, mutta mahtuihan joukkoon muutakin. Vielä kun yhden työn saisi aikaiseksi niin pääsisin kokonaiskulutuksessa yli 1 kg:n. Idea kyllä on, mutta riittääkö aika....

Sorminukkeja



Veljentytär toivoi minulta sorminukkeja, joilla voisi leikkiä pienen Hannan 1v3kk kanssa.  Ja toivehan sattui aivan sopivaaa aikaaan näin Jämäkuussa.

 Tämmäinen ryhmä on valmiina: neiti Lettipää, Kisu, Lippispää ja Pupu Laiheliini.
Lippiksen virkkasin, mutta muut osat neuloin 7veikka-langasta, jota kului yhteensä 35 g.

Lisää tarinaa ja kuvia näiden synnystä löytyy blogista Lankapirtistä täältä


Sunday, May 27, 2012

Olivian uudet vaatteet

Yhdeksäs jämätyöni on tämä nukenvaatesetti.


Mekon ja hatun malli: Lise Nymarkin kirjasta Hauskat nukenvaatteet
Lanka: Nalle ja Nalle aloevera
Puikot: 3mm
Koko: Keskikokoinen nukke, sopiva esim. Baby bornille

Tossujen malli: Debbie Blissin kirjasta Neulojan vuosi
Lanka: Lanett
Puikot: 2mm

Pientä ja aikaavievää piiperrystä oli tämän väkertäminen kaikkine yksityiskohtineen, mutta lopputulos miellytti kyllä nuken omistajaa.

Lankaa kului settiin 92g

Lisää täällä.

Etelän hedelmät


Välillä on tullut virkkailtua. Pannulaput hedelmäaiheilla ilman mitään sen kummoisempaa ohjetta ja jämiä näihin kului yhteensä 68 grammaa. Näillä voisin osallistua käytännöllisin -sarjaan. Vesimelonin lanka on Kool aid -värjätty sävyllä Watermelon. Sattumoisin aika moni työni on painanut juuri tuon 68 grammaa. Tuli jo epäilys, että vaaka valehtelee, mutta kyllä se toimii.

Pikapostia!



Kivaa, mies unohti pakata mökille mukaan tän tietsarin laturin, aikaa on 9 minuuttia ja saas nähdä miten seuraavat tilastoidaan. Yhteislankamäärä näille kaikille on 556 g.
Mukavaa jämäilyjatkoa kaikille!

Lisäys: Vihreä lanka vauvapipoissa on marttajuhlavuoden sukkien jämälankoja, ja niitä löytyy vielä lisää jäminä, myös sinisenä ja punaisena. Eivät kyllä taida ehtiä tähän kampanjaan enään mukaan.

Saturday, May 26, 2012

Vapaastivirkattua

Tähän värikkääseen lattiatyynyyn kului tarpeettomia lankoja kaiken kaikkaan 480 grammaa, erilaisia lankoja työssä on 22:ta eri sorttia. Lisää kuvia blogissani. 
Aurinkoista päivää kaikille jämistelijöille!

Friday, May 25, 2012

Kyllä se nyt täytyy myöntää

Heips! Kyllä se nyt on vaan myönnettävä, että se yksi patalappu jää viimeiseksi. Tämä oli minun osaltani tässä. Mutta sain sentään edes vähän jämiä menemään. Nyt kai sitten keskityn tuohon turkoosiin liiviini, tai puseroon. En tiedä vielä, teenkö siihen hihat.

Palmikkojämää

Sukkablokkia en omista, joten tungin sukan sukan sisään. Novitan mallia vapaasti mukaellen ja itsevärjättyä mysteerijämää 68 grammaa käytellen tein lapselle sukat, koko noin 38. Ja näitä on kaksi, blogissani voi käydä tarkistamassa.

Lisäksi rätti, josta ei paljon kuvaa ilkeäisi ottaa, mutta tempauksen tarkoitushan oli nk. tuhota lankoja. Tähän voi pyyhiskellä pölyjä ja painoa tälle kertyi 14 grammaa. Ajaa asiansa, tänään testasin.

Minivirkkailuja

Dinosaurusten jatkoksi piti virkkailla vähän muutakin miniä:


Näistä delfiini, sydämet ja oikeanpuoleisin tyttönen ovat jämälankoja, ballerinaan ja Helinä-keijuun jouduin jo ottamaan uutta (tai "uutta", kirppariltahan tuo tuli hankittua) lankaa. Vaaka ei antanut jämäsatsille minkäänlaista painoa, mutta eivätköhän ne ainakin sen yhden gramman verran paina ;-). Korttien koristeeksi menevät nämä virkkuut.