Sunday, May 1, 2011

Puulapaset

Alunperin minun piti jämäkuun aikana tekemäni pressopannun lämmitin kaikista seiskaveikan sinisistä jämistäni, mutta sitten ajatus sinisävyisistä jämälankasukista alkoi kiehtoa enemmän. Ja näitä vaihtoehtoja miettiessäni tuli pari ehjän kerän työtä eteen, jotka piti saattaa valmiiksi ja jämistely jäi osaltani noiden rentouttavien, raidallisten vaakalapasten väkertämiseksi.
Hyvä näinkin.


Jo jonkin aikaa olen pyöritellyt päässäni tällaisten puulapasten tekemistä. Minulla oli paljon monenkirjavia nöttösiä. Puun tekeminen kirjoneuleena kiehtoi.
Ja tietty näin monenkirjava työ piti tehdä nimenomaan jämäkuun aikana!


Lapasissa on siis kaksi eri väristä puuta, jotka molemmat kukkivat samanvärisin kukkasin. Tai hedelmin, tai mitä nuo nyt on. Maassa kukkii kahdessa eri korkuisessa rivissä jotain keltaisia kukkia. Vasemmassa peukalossa lentää lintu (kyllä, se on lintu) kohti pesää, joka näkyy kuvassa keltaisena läikkänä. Ruskea pesävärkki naamioituu tummanvihreään puuhun, kuten linnunpesät aina.





Oikeassa lapasessa lentää perhonen peukalon alla.
Dramaatikko minussa halusi kovasti kirjoa kissan tuonne puuhun, mutta koska saajan isosisko rakastaa kissoja, olisi "kissalapasista" tullut ehkä liian suuri draama perheen sisällä.

Lapasissa on monenlaisia värejä:
Tumma puu on siskonmiehen joululahjasukista, vaalea siskon joululahjasukista. Seiskaveikkaa.
Ruskea runkovärkki + linnunpesä on entisen pooloni jämistä. Tumma ja vaalea nurmikko ovat -97 -jämälankoja, kumpaakin jäi. Vaaleaa valitettavasti vielä 5g, tummanvihreää säästin Ravelryn perinnesukka-kalin koristeraitoihin.
Keltainen on kaksinkertaista floricaa, vajaasta kerästä napattu.
Tummaa fuksiaa minulla oli pari metriä raitaseiskaveikan jämää, enä ei ole yhtään.
Linnun punainen on floricaa, sekin vajaasta kerästä nipsaistu.

Huh! Tuli hauskat lapaset! Värit on toki kirkkaammat kuin noissa kuvissa näkyy. Pistän nämä kisaamaan kauneimmasta ja käytännöllisimmästä, koska ei mulla muuta oikein ole :D.

Painoa 50g.

4 comments:

Neulovanelli said...

Suloinen tarina ja kaunis toteutus!

susamaria said...

Voi kuinka kiva idea ja kaunis toteutus!

raita said...

On suloiset!

Puputsi said...

Aivan mahtavat!

Grammat kirjattu.