Sunday, May 1, 2011

Kukkasia

Sitten vielä mun viimeinen jämätyö, tarkkanottaen tämä kyllä valmistui ennen noita tilkkuja, myöhään eilen illalla. Debbie Blissin Neulojan Vuosi-kirja oli jokin aika sitten kirjakerhossa kuukauden kirjana. En löytänyt kirjasta kovinkaan monta mieluista mallia mutta tämän halusin tehdä heti kun sain kirjan. En kuitenkaan ymmärtänyt miten suorakaiteen muotoisesta palasta voi tulla pyramidi ennenkuin ompelin samanmallisen projektipussukan.

Niinpä kaivoin kirjan esiin eilen illalla ja huomenna vien töihin uuden ovistopparin, meidän työhuoneen ovi menee itsestään kiinni jos välissä ei ole jotain ja se rei'ittäjä joka ovea nyt pitää auki ei ole oikein esteettinen, toimistoon sopiva kylläkin.

Lankana käytin Novitan muinaista Blues-lankaa jota kului 35 g ja jota jäi vielä ainakin toiseen samanlaiseen mutta eriväriseen stoppariin, kotona on myös tarvella tällaiselle. Ohje oli vähän omituinen, helmineuletta ei neulota niin että joka toinen silmukka nostetaan neulomatta ja kuvassa on ihan selvästi neuleen nurja puoli päälläpäin ja niin itsekin laitoin, vaikka ohje muuta neuvoikin. Täytteenä kuivattuja herneitä ja langanpätkiä kun noita herneitä oli vähän liian vähän.


Kukkakoristelut tein ihan omasta päästä kun yksivärinen stoppari oli vähän tylsä.

Omia lankavarastoja oli ihan kiva penkoa, mutta jos vielä joskus osallistun niin silloin valmistaudun huomattavasti paremmin. Enkä ota työn alle mitään mysteereitä tai testineuleita joiden kanssa kulutin paljon enemmän aikaa kuin näiden jämätöiden. Kokonaiskulutuksekseni tuli muuten ihan sattumalta tasan puoli kiloa jos oikein laskin.

Kiitos kaikille seurasta ja emolle emoilusta, monta kivaa ohjetta olen tässä matkan varrella bongannut.

No comments: