Wednesday, April 7, 2010

Jämälankojen tuhoamisprojektin paluu!

Koska innostuneita osallistujia on niin paljon, päätin järjestää jämälankojen tuhoamisprojektin uudelleen. Tällä kertaa jämälankavaraston tuhoamisen ajankohta on toukokuu 2010. Projektissa kilpaillaan kolmessa eri kategoriassa: suurin jämälangankulutus, kaunein jämälankatyö ja käytännöllisin jämälankatyö.

Säännöt:

  1. Tarkoituksena on kuluttaa toukokuun 2010 aikana mahdollisimman paljon jämälankoja mahdollisimman laadukkaasti. Jämälankakeräksi lasketaan vajaa kerä, josta on osa jo käytetty johonkin. Poikkeusta tähän sääntöön voi anoa erikseen, mikäli esimerkiksi paitaa varten ostetuista langoista on jäänyt 1,5 kerää. Poikkeuslupa-anomukset käsitellään tapauskohtaisesti. Eniten jämälankaa käyttänyt palkitaan. Jämälankoja voi kuluttaa neulomalla tai virkkaamalla. Muilla tekniikoilla kuin virkkaamalla ja neulomalla toteutettuja töitä ei lasketa mukaan grammakulutuskilpailuun. Niillä voi kuitenkin osallistua kauneimman ja käytännöllisimmän työn äänestyskilpailuun.
  2. Yritetään keksiä jämälangoille järkevää käyttöä ja kerätään ohjeita sekä muita ideoita. Kesäkuun alussa kanssakilpailijat saavat äänestää parhaimmat ideat kauneuden ja käytännöllisyyden saralta ja parhaimmat palkitaan. (Ilmoittautumisohjeet näihin kategorioihin tulevat myöhemmin.)
  3. Kaikki valmistuneet työt blogataan tähän blogiin. Blogiin kerätään myös kaikkia jämälankoihin liittyviä linkkivinkkejä.
  4. Pidätän diktaattorin oikeudet eli teen itse viime kädessä päätökset ristiriitatilanteissa.

Jos haluat mukaan, lähetä sähköpostia: puputsi at mbnet piste fi. Lähetän kutsun tähän tai alablogeihin, riippuen siitä, kuinka paljon jäseniä tulee. Ilmoita sähköpostissa myös, jos olet kiinnostunut toimimaan apuemäntänä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 27.4., jonka jälkeen lähetän kutsut blogiin.

Palkintoja ovat luvanneet lahjoittaa:
- Käsistä karannut -blogin TiiQ on luvannut lahjoittaa palkinnoksi jämälankaprojektin hengessä jotakin itseommeltua. Se, mihin kategoriaan palkinto tulee, selviää myöhemmin.
- Puputsin puoti on luvannut lahjoittaa palkinnoksi 10 euron lahjakortin. Se, mihin kategoriaan palkinto tulee, selviää myöhemmin.
- Lai-la-lai Yarnz on luvannut lahjoittaa jotain kivaa palkinnoksi. Palkintokategoria selviää myöhemmin.
- Markkalanka on luvannut lahjoittaa jotain pientä kivaa palkinnoksi. Se, miten tämän palkinnon voi voittaa, selviää myöhemmin.

Ilmoita minulle, jos haluat lahjoittaa palkintoja jaettavaksi jämistelijöiden kesken. Huomio pienyrittäjät, lähes ilmaista mainostilaa jaossa! ;)


1 comment:

marelo said...

edellenkään ei näy mun lupaanmaani lahjakorttia kcytmarkettiin kaikkien osallistujen kesken arvottavaksi