Sunday, March 30, 2008

Huovuttaminen?

Neulotun tai virkatun tekeleen viimeistely huovuttamalla on varmasti sallittua, sitä en epäile, mutta miten on neula- ja vapaalankahuovutuksen laita? Sallittua vai huijausta?

6 comments:

Puputsi said...

Kinkkinen kysymys. Luulin sääntöjen olevan selvät, mutta en sitten tajunnut muiden tekniikoiden olemassaoloa... En ole itse harrastanut vapaalankahuovutusta enkä neulahuovutustakaan pahemmin. Missä määrin niihin saa uppoamaan lankaa suhteessa neulomiseen ja virkkaamiseen? Olisi kiva, että projektissa käytettävät tekniikat olisivat kulutuksen kannalta suht tasa-arvoisia. En nyt ota siis vielä kantaa, vaan esitän vastakysymyksen. :) Mitä mieltä muut projektiin osallistujat ovat?

Sahrami said...

Minusta voisi hyvinkin lukea mukaan. Olen sen verran (=yhden huivin) kokeillut vapaalankahuovutusta, ettei se ainakaan mun tekniikalla NOPEAA ole, ja neulahuovutukseen kukaan tuskin saa uppoamaan kilotolkulla lankaa.

Anonymous said...

Onpas tosiaan kinkkirillinen kysymys. Meneehän nuo mainitut kyllä jo aika erityyppisiin tekniikoihin. Etenkin vapaalankahuovútus, kun lankaa voi periaatteessa keriä kerältä suoraan, heitellä siihen hahtuvanippuja jne...
En siis tarkoita vähätellä tätä työtapaa, sillä kaikkine rullaamisineen ja huovutusepävarmuustekijöineen tyyli on vähintäänkin haasteellinen.
Jos nyt kuitenkin mielipiteitä kaivataan, niin mä ehkä mieluummin rajaisin sen erilaisen työskentelytavan vuoksi pois.. Ja ikään kuin selvyyden vuoksi hyväksyisimme vian nuo alunperin ilmoitetut virkkaus + neulominen.

Tai sitten ollaan vapaamielisiä ja kaikki mahdollinen käy :).
(Eipä nyt ollut apua tästä mielipiteestä suuntaan eikä toiseen...)

vattumato said...

Ainakin hamsterikuussa nämä tekniikat oli luettu pois. Onhan ne aika nopeita verrattuna neulomiseen ja virkkaamiseen. Toki esim. neulahuovutus neulepinnan koristeluna voisi olla ok...

Tämä siis minun mielipiteeni.

Puputsi said...

Pitkällisen pohdinnan jälkeen tuomioni on seuraava:

Muilla tekniikoilla kuin virkkaamalla ja neulomalla toteutettuja töitä ei lasketa mukaan grammakulutuskilpailuun. Niillä voi kuitenkin osallistua kauneimman ja käytännöllisimmän työn äänestyskilpailuun.

Perusteluna vetoan alkuperäisiin sääntöihin, joissa puhutaan vain neulomisesta ja virkkaamisesta. Toisaalta kuitenkin toivon mahdollisimman paljon kauniita töitä ja kivoja ideoita, joten päädyin tällaiseen ratkaisuun. Toivottavasti tyydyttää kaikkia.

Puputsi said...

Huomatkaa muuten, että näillä tekniikoilla tehdyillä töillä voi osallistua myös Ullan järjestämään jämälankaohjekilpailuun!