Thursday, April 17, 2008

Meleerattu pipo, sukat taas

Yksi lapsistani vuosia sitten toi tuliaisina Nepalista sikäläisen neulotun pipon, johon ihastuin. Pipo oli tehty kaikenlaisista lyhyistä ja vieläkin lyhyemmistä langanpätkistä. Lankoja ei ollut päätelty ollenkaan, ne oli vain solmittu pätkä pätkä perään reilun sentin varalla. Solmuinen nurjapuoli on hauskan näköinen. Korvien kohdalle tulee sileää neuletta sisäpuolella.
Tein ekan pipon saman tien silloin. Siitä tuli isohko lievästi ilmaistuna ja se päätyi kirpparille ja sieltä varmaankin rastapään pään peitoksi. Sitten aloitin toisen ja se onnistui ja keskimmäiseni sai sen. Pipo on valmiina lämmin, koska se on aika tiivistä neulosta kaksinkertaisena.
Nyt Jämäkuu toi pipon/myssyn mieleeni. Nyt on uusi pipo valmis ja siitä muutama kuva. Tästä aion tehdä ohjeen. Saatte joskus myöhemmin.



Olen säästänyt kristallimaljakkooni kaikki mahdolliset langanpätkät mitä jäänyt tähteeksi. Myssy on neulottu kahdella langalla.

Malli: kehitetty aidosta nepalilaisesta päähineestä
Lanka: kaikenlaisia langanpätkiä ja kerän loppuja
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot ja pyöröt
Kulutus: 130 g


Tavan pitsisukat taas aloitetusta 7 V-kerästä. Ei mitään ihmeellistä niistä.

Lanka:7V
Puikot: 3,5 mm
Kulutus: 85 g

Summa summarum; nämä kaksi työtä tuovat lisää grammoja 215 g.

4 comments:

satumh said...

vautsi mikä pipo! :)

teisa said...

Pipo on hieno! Ohje Ullaan, ehkäpä? Minä olen heittänyt menemään paljon lyhyitä langanpätkiä, mutta taidankin nyt alkaa keräämään niitä. Pieni pussillinen on jo, joita ajattelin käyttää neulasiilin täytteenä, mutta ehkä niistä tuleekin pipo?!

Puputsi said...

Toi pipo on aivan mahtava! Ehdottomasti ohjetta tästä Ullan kilpailuun! Hauska idea muuten säilöä jämiä maljakkoon, pitääkin ottaa kikka käyttöön. ;)

Grammat laskettu kirjanpitoon.

Helka Riionheimo said...

Vau mikä pipo! Ihastuin heti. Pakko tehdä vielä joskus itselle, mutta pahus kun olen jo tuhonnut kaikki villalanganjämät...

Kyllä muuten tulee olemaan vaikeaa päättää, mitä äänestäisin tulevassa äänestyksessä. Kilpailu on kova :-)