Tuesday, April 30, 2013

Nämä kolme valmistuivat


Nutun ja pari myssyä olen saanut valmiiksi huhtikuun päätteeksi.


 Etiopian nuttu valmistui Woolin jämistä, joista osa merinovillaista laatua, jonka valmistus lopetettiin Novitalla jo monta vuotta sitten. Pyörönä tein tämän ohjeen mukaan ja lankaa kului 75 g.



Seuraavaksi keräsin sinisiä ja valkoisia puuvillalankojen jämiä, joista valmistui nämä kaksi kirjoneulemyssyä sytomyssyiksi. Mitään mallia eikä kunnon suunnitelmaakaan minulla ollut näitä aloittaessani, vaan kuviot kehittyivät pikku hiljaa työn edetessä. Lankaa kului näihin yhteensä 70 g.

Lisätietoja löydät taas blogistani Lankapirtistä.

Iloista vappua kaikille jämistelijöille ja muillekin tänne kurkkiville!


Veljen tytölle

Nelivuotiaan kokoa pikkuiset sukat. Ohutta sukkalankaa meni 36 g. (Tein pikkuveljellekin, mutta ne sukat aloitin ennen yhteisjämäilyä.)


Jämäsukkaa pukkaa edelleen

Taas valmistui jämälankasukat, kokoa 38 ja lankaa näihin meni 114 grammaa.


Jämät on mukavasti vähentyneet, mutta vielä niitä riittää...

Jämäraitoja

Sainpa taas Nallen jämäkeriä  37g vähemmäksi. Koivu loppui kokonaan, samoin musta. Sukat mahtuvat nro 22 jalkaan . Tykkään raitasukkien neulomisesta.

Monday, April 29, 2013

Ensimmäiset uunista ulos!

Vihdoinkin minä sain viimeisteltyä ja kuvattua ensimmäiset jämätyöni.
Mirja-mummun tossuihin meni lankaa 90g, Novitan sukkalehden M-tossuihin 60g ja pannulappuihin yhteensä 150g.
Langankulutussaldoni on jämäkuun osalta  tasan 300g.
Enemmän tarinaa blogissani.


Hiukan hiuksille

Ohuen hiuslenkin päälle virkattu donitsi. Materiaaleina jokin puuvilla-viskoosi (vaaleanpunainen) ja Novitan Bambu.

Grammoja kertyi 19.

Lisää juttuja:
http://marplepuikoissa.blogspot.fi/2013/04/dough-nut.html


Jämäraitapipo


Malli: oma
Lanka: Ville ja 7 veljestä
Puikot: 4mm
Koko: aikuisen 104 silmukkaa

Pipoon sain tuhottua kokonaan mustan ja harmaan jämän Villeä ja tuon seiskaveikka -raitalangan. Neljäntenä lankana oli musta seiskaveikka ja sitä edelleen jäi. Langankulutus 53g.

Linkki blogiini

Ulko liina valmis

Tällä lähti saldoni vihdoin auki. Virkkaus ei ole bravuurini.
Lankaa kului tähän 136g.
Minusta tästä tuli todella kauniis vaikka "vapaavirkkauksena" sen toteutin.
Lisätiedot löytyvät blogini puolelta.

Sunday, April 28, 2013

Suden saldo auki


Nyt vasta ensimmäiset jämätyöt minulta valmiina.
Siivousta suunnittelin, mutta olikin mukavampi istahtaa tekemään siivousliinoja =) Rätteihin sain menemään 55 gr puuvillalankoja ja pikku piikaan 105 gr acryli- ja villalankojen jämiä. Peppiin on hyvä käyttää ihan lyhkäisetkin langanpätkät.
Saldo siis avattu 160 gr:lla

Nojatuolin suojus kuoriutui

Tältä se nyt sitten kahden viikon rupeaman jälkeen näyttää:


Nojatuolin suojus
Tehty: 15. - 28.4.2013
Ohje: Vaaka-tilkku
Lankaa: 500 g jämiä
Puikot: 4 mm suorat

Tossuista sukkiin

Nyt kävi niin ihanasti et tavoite langat loppu!!! Eli kaikki Novitan Wool jämät loppu, semmoisii pätkii jäi et ne meni roskiin surutta. Kaivoin Novita Nallen jämät esille ja aloittelin sukkia, vahingossa ne valmistu. Ja heti tuli kilpailu kelle sopii kuin ovat niin hienot. Tossuihin meni tällä viikolla 150g ja yhdet valmiit sukat 60g Löysin myös miten saan tabletilla noit tagei. :) JEI!

Raitaset

Viikon aikana olen reissannut ympäri maata. Kaksi yötä kotona, muut maailmalla. Puikot ja lanka minulla oli viikon mukana ja sainkin yhdet jämäsukat viikon aikana neulottua.


Sukkiin kului lankaa 110 grammaa. Sukista lisää kuvia ja juttua IhmeMaassa.


Lisää pientä



Elämäni ensimmäinen nukenvaate :) Hassua sinänsä - lapset ovat jo 8- ja 14-vuotiaat. Mutta nyt nuorempi innostui siskon vanhasta nukesta ja tarjouduin tekemään sille vaatteita. Huikeat 9 grammaa Catania Coloria meni tähän :D Aika leveä siitä tuli, kun virkkasin tämän retkellä, jossa nukke ei ollut mukana. Ja aika paksulta tuntuu ohutkin lanka näihin minivaatteisiin, ehkä housut sitten virkkauslangasta?

Lisäys: tein sitten vielä 3 gramman hamosen ;). Sen verran oli jäljellä Järbo mini-kerästä, joka on siis alunperin ollut 10g kerä. Eli langankulutusta tänään 12g.

Mulla on kassi

Nyt tein 150 grammaa kassia, lankoja jäi tosi vähän, luulin jo etteivät riittäisikään. Kaikki on ihan varmasti jämiä, punaista lankaa jäi 2 g ja virkattua ketjua jotain 2 m 70 cm (tungen sen aikanaan jonkun amigurumin kätköihin).
Punaisesta olen virkannut aikojen alussa joululiinan, silloin siihen meni vähän yli kerän verran tätä kalalankaa.

Huivi nro 2

 
Tänään valmistui toinen Florica-jämähuivi jonka aloitin mökiltäpaluumatkalla viime tiistaina.
Huivin koko on 156 x 78 cm ja lankaa kului 217 g.

Tämän verran on samoja lankoja vielä tallella, nyt on aloitettuna sininen huivi.

Mukavaa viikonalkua!

Saturday, April 27, 2013

Jämälankailu jatkuu :)

Sain nyt aamulla valmiiksi toiset jämälanka-sukat. Lankaa jäi vain 23grammaa, vaaleanvihreää kotikulta sukkalankaa 3grammaa ja tummanvihreää 7 veljestä 20grammaa. Yhteensä näihin upposi 121grammaa lankaa. Miehelleni nämä tein, joten koko on noin 42.

Friday, April 26, 2013

Samaa sorttia


Myssyputki sen kun jatkuu täällä!  Taas valmistui kaksi myssyä, joista tosin vain toinen jämälangoista.


Nimittäin  tämä myssy, johon käytin yhteensä 60 g Hjertegarnin Palinon (100% merinovilla) ja Novitan Puro Takkatulen sekä Ilon jämiä.

Olen tehnyt samalla mallilla useita myssyjä kuluneena talvena ja edelleenkin tykkään siitä.  Malli on omani. Myssyn teosta voi lukea enemmän Lankapirtistä.

Mahatauti selätetty puikot kädessä taas

Viimeistä paria tossua mennään, langat loppu (eiks tää ollut tavoite). Nyt kaivettu Nallen yms sukkalankojen jämiä, löyty myös kolme kerää vironvillaa (tahtookohan ne jämä revontuleksi, onneksi samaa väriä). Huomasin myös pienen ongelman ettei mulla nyt niin paljon olekkaan jämälankoi mitä luulin. Enemmänkin on semmoisia kokonaisia keriä yks sitä ja yks tota, mitä ei tiedä mitä niillä tekee. ed. pystyykö joku muu lisää mun kirjoitukseen noit tagei, et menis oikeisiin kategorioihin?

kirjavia sukkia ja muutama tiskiliina

Neuloin fingering paksuisista langoista perussukkia. Lankaa kului 280 g.
Aiemmin tein jo kahdesta keränlopusta tiskiliinoja. Niihin kului 105 g.

Thursday, April 25, 2013

Helminauhalapaset


Neljäs jämätyöni on lapaset itselleni ensi talvea odottelemaan. Tämä ohje on ollut pitkään suunnitteilla toteuttaa, mutta nyt se vasta pääsi puikoille. Tähän on hyvä upottaa vaikka kuinka montaa eriväristä jämälankaa, jos ei pelkää päättelyurakkaa.

Lanka: 7 veljestä ja Ville
Puikot: 3,5mm
Koko: Naisen

Langankulutus tasan 100g

Linkki blogiini.

Joku valmis ja enemmän kesken




Yksi pikkupojista eli lapsenlapsistani sai aiemmin jo pipon Osakaisen blogissa voittamastani langasta. Nyt pikkuveljelle on valmis pipo. Tein nurjia kerroksia välillä vähentäen oikeita kerroksia pikku hiljaa.Tämä pipo on pienempi, mutta nurjat kerrokset helpottavat pipon tunnistamista. Vieläkään ei ollut 3,5 mm lyhyttä pyöröä käsillä ja tein sukkapuikoilla. Välillä oli vähän ongelmallista neuloa, kun silmukat yritti karkailla.  Loppuun kuitenkin sain tämänkin.  Mukavaa lankaa neuloa ollakseen akryyliä ja kivan tuntuista. Sytomyssyihinkin tuo Puro Batik kelpaa huolimatta keinokuituisuudesta. Tili auki nyt siis 45 g:lla.

Pipo: malli omasta päästä, 92 s.
Lanka: Puro Batik
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Kulutus: 45 g


Pipo on ainoa valmis jämäily, mutta väriä on tulossa. Vasemmalla on dominopeitto kerän lopuista. Keskellä on ihan pienistäkin kerän nöttösistä virkattua nuken peittoa - ei mitenkään kaunis. Ajanee kuitenkin asiansa. Oikealla kolmiohuivi erilaisista mustan, harmaan ja punaisen väreistä. Kaksi viime mainittua valmistuu jämäilyn aikana. ellei jotain erityistä tule. Dominopeiton punnitsen ja kuvaan vasta ennen jämäilyn loppumista. Näkee sitten mihin asti olen ehtinyt. Aika lailla luulen ehtiväni, on se niin koukuttavaa.

Tossut

Tossuihin meni lankaa 95 g.


Jämävihanneksia

Lelukasviksia Lesley Stanfieldin kirjoista (osa kirjaimellisesti toteutettu, osa mukaellen).

Lankoina villalankoja, 7Veljestä ja Nallea ainakin, muitakin mahdollisesti. Täytteinä päättelylankoja.

Grammoja 28 ja lisää jutustelua:
http://marplepuikoissa.blogspot.fi/2013/04/satokausi.html

Wednesday, April 24, 2013

Valmista hitaasti mutta varmasti

Nyt olis taas muutama tuotos valmistunu. Ensin patalaput käytetyt langat on 100 % villaa (tai ainaki luulen niin). Jotkut langoista on ite värjäämiä ainaki tuo isomman lapun reuna vihreä, kuulii niihin. Patalappuihin lankaa kului 91 grammaa.


Tyynyn päälliseen on käytetty paksua pirkka lankaa. Neuloen tämä lanka oli uusi tuttavuus ja sen neulominen oli sujuvaa. Aikaisemmin olen kyseistä lankaa kutonut kangaspuissa. Tyynynpäällisen takapuolella on napit. Ja lankaa kului 157 grammaa. 



Raitaa pukkaa edelleen

Nallen jämiä 37g. Pinkki, yön sininen, Kukkaketo sinikello ja vaalean sininen loppuivat näihin sukkiin. Sukkien koko 22.

Jämäjännäpuku

Onnistuinko viimeinkin tänne kirjoittamaan?
Neuloin koiranpuvun 67 grammaa Novitan jämistä (Tango Fani ja Floricaa ikivanhaa, 1980-luvulta) ja vaalea liila oli jotain mitälielankaa, johonkin järjettömään peittettä varten hommattu, siitä oli melko paljon käytetty, vyötettä ei ole missään. Jokaista lankaa jäi, vaikka tekisi toisen samanmoisen (ei tosin ole tarvetta).

miten tästä saa tämän helman pois? Pienensin kuvaa, tyhjää jäi.

Lisää jämäsukkia

Pikkuhiljaa jämälankalaatikot vajoaa, kun käyttää lankoja vain niistä.

Tässä parin päivän aikaansaannokset:


Ruskeat junasukat, tuntematon lanka, langanmenekki 38 grammaa.

Turkoosi-ruskeakirjavat 7 veljestä, lankaa meni 60 grammaa, sukan koko ehkä noin 25.

Vihreä-turkoosi-kirjavat naisten sukat kokoa 38 ja näihin meni lankaa 105 grammaa.

Pienet nöttöset jäi näistä lankoja, jotka päätynevät jossakin vaiheessa tosijämäsukiksi :)

Tuesday, April 23, 2013

Pikkuauringot

Tässäpä ensinnäkin jämäkerät, joista toivon löytäväni inspirationia. Lähinnä tylsän värisiä 7-veljestä ja Nalle-lankoja, mutta on siellä vähän muutakin. Olen punninnut kaikki kerät, joten voin tarkkaan laskea hävikin, jos vaikka innostun tekemään jotain raidallista enkä muistakaan punnita tekelettä joka raidan välissä.


Jostain on aloitettava ja kovien koettelemusten saattelemana (lue lisää blogistani) päätin tarttua pirtsakkaan keltaiseen Nalle-kerään, joka muuten oli aika pullea 121 g ja kaipasi vähän kevennystä. Noh, kevennystä tapahtui vain 44 g. Mutta syntyi kaksi iloista, c-vitaminoitua pikkuaurinkoa!


Patalappujen ohje "Iloinen leipuri" on Patalappuja à la Carte-kirjasta.  Tein yhden pallukkakerroksen isommat kuin ohjeessa, koska ainakin mun lapiokäsi vaatii vähän isomman halkaisijan. Keltaista kerää tuhoan varmaan jatkossakin ja näihin patalappuihin jää muuten koukkuun.

- Rouva Silmukkainen

Taas myssy


Myssyn taas tein. Onkohan se mielikuvituksen puutetta vai mistä johtunee, että myssyjä vain puikoiltanmi tipahtelee.

Kolmea liukuvärjättyä lankaa käytin. Yksi kerä loppui kokonaan, kahdesta jäi vielä "siemeneksi".



 Lanka on Catania Fine Color, jota kului tähän aikuisen myssyyn vain 30 g.

Jos kiinnostaa, niin lisää tekstiä tämän teosta löytyy täältä Lankapirtistä.


Kilpailukategoriat vuonna 2013

Kuten aiempinakin vuosina, myös tänä vuonna on erilaisia kilpailukategorioita. Jos haluat perustaa uuden kilpailukategorian, hihku siitä minulle. Myös yrittäjät saavat ehdottaa kategorioita ja lahjoittaa palkintoja - sitä vastaan saa mainoksen Jämäblogiin seuraavaan jämäkuuhun asti. Kaikki blogissa mukana olevat jämäilijät ovat mukana eniten kuluttaneen kategoriassa.


Kaunein
Voit ilmoittaa työsi kauneimman työn äänestykseen julkaisemalla jämätyöstäsi kuvan ja merkitsemällä sen tunnisteeksi "kaunein". Kaunein työ äänestetään jämäilijöiden kesken jämäkuun päätyttyä. Palkinto toistaiseksi hakusessa.

Käytännöllisin
Voit ilmoittaa työsi käytännöllisimmän jämätyön äänestykseen julkaisemalla kuvan työstäsi ja merkitsemällä sen tunnisteeksi "käytännöllisin".  Käytännöllisin työ äänestetään jämäilijöiden kesken jämäkuun päätyttyä. Palkinto toistaiseksi hakusessa.


Ongelmallinen
Lankakaaos on lupautunut antamaan palkinnon parhaalle uudelle idealle käyttää ns. ongelmallisia lankoja (esim. efektilangat yms). Monikäyttölankoja (esim sukkalangat) saa olla työssä maksimissaan 1/4. Palkintona on hänen tekemänsä jämä-wingspan ja Mirja-mummun tossut. Voittajan valitsee Lankakaaos. Ilmoittautua voit ottamalla työstäsi kuvan, blogaamalla siitä jämäblogiin ja laittamalla tunnisteeksi "ongelmallinen".

 

Huivi ja sukat!


 Mökkimatkalla aloittelin autossa tätä huivia Florica-langanlopuista, malliin törmäsin Pagisen mitä pagisen-blogissa .  Sieltä löytyy monta versiota tästä huivista. 
On muuten Florican laatu muuttunut vuosien saatossa,  tässäkin on sekaisin vanhaa ja uudempaa ja ne uudemmat ovat todella ohkaisia verrattuna vanhempiin. Kokoa huivilla on kork. 75 cm ja
 lev. 150 cm ja lankaa kului 204 g.


Sukat on neulotta varpaista varteen ja sain näihin käytettyä ohuet langat melkein kokonaan, pari metriä jäi jämejä yhteensä. Sukkiin kului 
lankaa 57 g ja ovat kokoa 39-40.

Lankaa huiviin ja sukkiin kului yhteensä 261 g.

Pinkkiä piisaa!

Nallen jämiä neuloin 40g ja valmistui sukat (nro 26) lapselle. Tämä pinkki on yksi lempiväreistäni. Uskon, että nämä sukat ilahduttavat jotakin pientä tyttöstä, menevät hyvätekeväisyyslaatikkoon.

Monday, April 22, 2013

Melkein puolitoista kiloa!

Ensimmäisen viikon aikana olette tuhonneet melkein 30 50 gramman lankakerää! Hyvä hyvä!

Olen parhaani mukaan yrittänyt kirjata kaikki kulutetut grammat. Jos kuitenkin huomaat virheen omassa tuloksessasi, hihkaise. Työtäni helpottaa kovasti, jos kaikki käyttävät valmistuneissa töissä tunnistetta 2013valmiit.

Oma saldoni on yhä pyöreä nolla, mutta onhan tässä vielä tovi aikaa. Tsemp tsemp!

Kesken

Kyllä meikäkin tekee koko ajan jämätyötä, se vaan on pikkusen isotöinen. Yli puolet tosin jo tehtynä. Tässä keskeneräinen kuva valmistuvasta peiton rullasta.


Tiskikukkanen

Toinen jämätyö on vapaavirkattu tiskirätti Novitan Bambusta.

Hurja langankulutus 24 g.

Lisää höpinää blogin puolelta:
http://marplepuikoissa.blogspot.fi/

Sunday, April 21, 2013

Jotain valmista

Itse asiassa nämä valmistui heti ensimmäisenä päivänä mutta enpä ole saanut koneelle asti itseäni raahattua :) Mutta siis grammatiliä availisin seuraavilla tekeleillä.


Sydänpipon värkkäsin omasta päästä perheen pienimmälle neidolle. Lankana Novita Isoveli jämät ja 51g meni lankoja.


Tumput ja tossut sitten uudelle tulokkaalle. Kuten väreistä näkee niin toiveena olisi se poika saada siskossarjan jatkoksi. Lankana myös Novita Isoveli ja mallit sovellettu Novitan jostain vanhoista ohjeista. Menekki näihin yhteensä 54 g.

Eli kokonaista 105g meni lankaa :) Vähän tällä hetkellä meinaa vaivata motivaatiopula. Päätin parit vanhemmat keskeneräiset työt saattaa päätökseen tässä välissä mutta pian jatketaan näiden jämien parissa. Pikku kätkö löytyi mummin jäämistöstä minkä tietenkin itselleni haalin. Osan olenkin jo ennen jämäkuuta ehtinyt tuhota lahjuksiin sukulaisille mutta vielä on jäljellä osa, plus tietenkin omat :)


Kämmekkäät

Vihdoin ne valmistuivat! Lankana mustaa woolia ja kirjailut muilla jämillä. Tuli vähän hassut, kun kirjailin vaan menemään vapaalla kädellä... Langankulutus 27 g. Seuraavaksi olisi suunnitteilla raitasukat Nalle-jämistä, mutta toisaalta sain myös idean virkata pienistä jämäkeristä tuolinpäällinen. Se tulisi tarpeeseen, joten enköhän toteuta senkin.

Myssyily jatkuu!

Myssyjen merkeissä jämäily jatkuu. Kumpikin aikuisten kokoa ja kaksi ohutta lankaa rinnakkain ihan sileällä neuleella. Sinisessä (47 g) resori 2 o - 1 n ja vaaleanpunaisessa (45 g)samoin paitsi että resoria on koristeltu valepalmikolla. (Kulutettu yhteensä 92 g)

Aurinkoista viikonjatkoa!

Seuraavat jämäsukat

Taas on valmistunut pari paria jämäsukkia:


Vauvojen junasukat ikivanhasta Nallesta ja tyttöjen pinkki-luonnonvalkeat raitasukat 7 veljeksestä, oliskohan kokoa noin 33. Yhteensä 136 grammaa jämiä taas vähemmän laatikoissa pyörimässä.

Jotain valmista täälläkin

Olen minäkin valmista saanut aikaan ja blogannutkin jo omassa blogissani, mutta tänne päätin tuoda vasta sitten, kun saan ne punnittua. Eilen palasimme matkalta ja tänään on vaakaa käytetty.


Jo ensimmäisenä Jämäkuun päivänä valmistui tämä myssy. Langat puuvillaa, kahta sinisen sävyä ja valkoista. Langan menekki 40 g.

Myssystä enemmän täällä.





 Sitten kaivoin esille Puro Batikin jämiä ja neljästä eri väristä sain tämän myssyn aikaan. Langan menekki tähän myssyyn 45 g.

Tästä myssystä enemmän täällä.


Kuvasin Batik-kerät ennen ja jälkeen myssyn teon. Kaksi kerää siis kulutin kokonaan, kahdesta jäi vielä osa jäljelle, mutta tuota vihreää en käyttänyt ollenkaan. Ehkä saan noista lopuista vielä yhden myssyn.

Molemmat myssyt on tarkoitettu sytomyssyiksi ja menevät lähiaikoina johonkin Pohjois-Suomen sytostaattihoitoja antavaan sairaalaan.